Tokaj-Hegyalja: rákapcsolnak a fejlesztésekkel

Tokaj-Hegyalja: rákapcsolnak a fejlesztésekkel

Vallási helyszínek, kastélyok, műemlék épületek, történelmi utcarészek újulnak meg Tokaj-hegyalján. A felújításokra 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás jut – ismertette a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. vezette konzorcium célja a világörökségi helyszín versenyképességét javító turisztikai attrakciók kialakítása, az épített örökség állagmegóvása, turisztikai célú fejlesztése.

A tervezett beruházások:

  • Tokaj városában a belvárosi sétálóutca egységes szerkezetű átépítése, 19 ház homlokzatának rekonstrukciója a fő utcában, ezeken túl a tervek között szerepel az óvárosi parti sétány fejlesztése is.
  • Mádon megújul a belváros, a Borsay-kastély kertje közösségi térré alakul
  • A Sichermann-ház interaktív kiállítással bővül.
  • A tállyai Mailloth-kastély belsőépítészeti átalakítása, a kastélykert rendezése.
  • A tolcsvai Rákóczi-kastély fejlesztése.
  • Megújul a tállyai evangélikus templom, a bodrogkeresztúri római katolikus templom és a csodarabbi háza.
  • A projekt célja a borászati védett épített örökség megőrzése, turisztikai funkcióbővítése is, többek között a tolcsvai Rákóczi pince, a tarcali Rákóczi-szüretelőház és a sátoraljaújhelyi Ungvári pincesor környezetének, funkcionális és infrastrukturális elemeinek helyreállításával.

Tokaj-Hegyalja: rákapcsolnak a fejlesztésekkel

10 helyszínre a Tokaj világörökségi borvidék egészét 3D-s grafikával megjelenítő, hatnyelvű, turisztikai információs táblát telepítek. Ezekhez telefonos applikáció, hangos túravezetés is készül, amely a világörökségi helyszínre érkező turisták eligazítását, tájékoztatását segíti.

A beruházás eredményeként néhány éven belül éves szinten 78 ezer fővel nőhet a látogatók száma a világörökségi helyszínen.

Legyél az első hozzászóló "Tokaj-Hegyalja: rákapcsolnak a fejlesztésekkel" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*