Visegrádi nyár 12 ingyenes programmal

hirdetés

Az élő középkor városa idén ismét meghirdeti a Visegrádi Nyár kulturális eseménysorozatot, amelynek keretében májustól szeptemberig szinte minden hétvégén valamilyen ingyenes program várja a vendégeket a kivételesen szép fekvésű város megújult rendezvényterén.

Visegrád az egész évben látogatható kulturális látnivalók mellett számos programlehetőséget kínál a teljes nyári turisztikai szezonra. A rendezvények közül kiemelkedik a háromnapos történelmi fesztivál, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, de a fővároshoz való közelségének köszönhetően a település bármely hétvégén kiváló célpontja lehet a kikapcsolódásra vágyó budapesti érdeklődőknek. A Visegrádi Nyár 2017 keretében számos koncert, színházi előadás, fesztivál és gyerekprogram várja a látogatókat.

A sorozat nyitórendezvénye a IV. Nemzetközi Gasztrofesztivál, amelyre a szervezők különleges helyi ételekkel és a The Bits, Beatles emlékegyüttes fellépésével várják a látogatókat. A banda számos hazai és külföldi fesztivál mellett 2015 augusztusában fellépett a világ legjelentősebb Beatles fesztiválján, a liverpooli Beatle Week-en is, így minden bizonnyal remek aláfestő zenét szolgáltatnak majd a helyi ízeket, és a történelmi magyar borvidékek kínálatát is bemutató rendezvényhez.

A Visegrádi Nyár ezt követő eseménye a tavaly óta kétnaposra bővült rock- és blues seregszemle, az idén IV. alkalommal megrendezett Visegrock fesztivál. Idén fellép a Skorpió, a P.Box, a Tűzkerék XT, a Tunyogi Péter emlékzenekar, a Török Ádám és a Mini,  a Twin City, a Rockin Rockcats és még sokan mások. A tradíciókhoz híven a fesztiválon bográcsos főzőversenyt is hirdetnek, amire már most várják a csapatok jelentkezését.  A zenei programok közül mindenképpen érdemes kiemelni továbbá az olasz O Sole Trio Piazza Grande című estjét. A klasszikus crossover együttes tagjai Erin Shields szopránénekes, Giuseppe Spoletini bariton, és David Shenton zongora  és hegedű virtuóz. A humoros előadásmódjáról ismert zenekar rendszeresen lép fel és ad teltházas koncerteket az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban. A szervezők ugyanakkor nem feledkeztek meg a keményebb műfajok kedvelőiről sem, így ugyancsak a programsorozat keretében, július 22-én fellép a magyar heavy metal történetének egyik legsikeresebb együttese, a tavaly 30. születésnapját ünneplő Ossian zenekar.

A koncertek mellett a városi rendezvénytér rendszeres helyszíne szabadtéri előadásoknak is. A színpadon július 15-én a Néri Szent Fülöp életét bemutató nagy sikerű olasz filmklasszikus, a  Legyetek jók, ha tudtok musical adaptációját lehet megtekinteni a Budaörsi Latinovits Színház előadásában.  Augusztusban a Magyar Államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan a Fitos Dezső Társulat és a Szentendrei Tánceggyüttes közösen adja elő a Falusi Színek elnevezésű műsorát. A már Washingtonban is sikeresen bemutatott táncszínházi darabot és gálaműsort követően a Duna feletti tűzijáték, majd az est zárásaként a Retro Utcabál biztosítja a jó hangulatot.  A Visegrádi Nyár utolsó rendezvényén, a szeptember 2-án megrendezésre kerülő Gyerekfesztiválon idén a veszprémi Kabóca Bábszínház vízi bábjáték előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A Nyulász Péter ifjúsági regényét feldolgozó Helka, a Balaton tündére című darab, Helka hercegkisasszony kalandjait a Balaton, és a Bakony ismert helyszínein jeleníti meg.

A rendezvények megközelítésének szempontjából érdemes tájékozódni a Mahart Passnave új menetrendszerű HOP-ON HOP-OFF járatairól, amelyek májustól októberig (hétfő kivételével) a hét minden napján 3 alkalommal járnak a Budapest-Szentendre-Visegrád útvonalon.

visegradi_nyar_hirdetes

A Visegrádi Nyár 2017 teljes programjáért keresse fel Visegrád weboldalát, vagy Visegrád hivatalos facebook oldalát.

Legyél az első hozzászóló "Visegrádi nyár 12 ingyenes programmal" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*