Visszatértek a külföldi turisták Párizsba

Visszatértek a külföldi turisták Párizsba

A terrortámadások miatt visszaesett a francia főváros idegenforgalma, de 2017-ben újra rekordot döntött a turizmus. Visszatértek a külföldi turisták Párizsba.

A párizsi szállodaipar tavaly 2,9 millióval több turistát fogadott, mint 2016-ban, és összesen 33,8 millió hotelfoglalást regisztrált. Ez a csúcs pedig még a Párizs környéki Ile-de-France régió turisztikai bizottságát is némiképp váratlanul érte: “A térség 2016-ban mintegy 1,5 millió látogatót veszített, ezért nagyon meglepődtünk az ugrásszerű növekedéstől és rekordtól, ami egyáltalán nem volt egyértelmű”.

Az átlagban 9,5 százalékos javulás elsősorban a külföldi turistáknak köszönhető, akik közül 13,7 százalékkal többen látogattak Párizsba tavaly, mint 2016-ban, a belföldi turisták aránya 5,9 százalékkal nőtt. És néhány érdekes adat:

  • A terrortámadások miatt leginkább az elmaradt kínai és japán turisták visszatérése a legszembetűnőbb, előbbiek száma 17,8 százalékkal, utóbbiaké 32,8 százalékkal nőtt.
  • Párizsba továbbra is az Egyesült Államokból érkezik a legtöbb külföldi turista, tavaly 2,4 millió, ami 18,3 százalékos emelkedés 2016-hoz képest, őket követik a németek, akiknek az aránya 19,5 százalékkal nőtt.
  • A francia fővárosba látogatók 42,6 százaléka belföldi turista. A látogatottsági rekord a turisztikai bizottság szerint egyszerre köszönhető a javuló környezetnek és a turisztikai ágazat szereplőinek.
  • A Párizsba és környékére látogató, nem kizárólag hotelben megszálló turisták száma még nem ismert. Becslések szerint tavaly 49 millió körül mozgott a 2016-ban mért 45 millió után.

Legyél az első hozzászóló "Visszatértek a külföldi turisták Párizsba" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*