Újra itt a Seniorplus Expo, díszvendég Hajdúszoboszló

A SeniorPlus Expo immár tizenegyedik alkalommal várja 2019. december 6-7.-én az 50 pluszos korosztályt a budapesti BOK (volt SYMA) Konferencia- és Rendezvény-központban. A Seniorplus Expo díszvendége Hajdúszoboszló, a felüdülőhely.

– A szervező Feszt-House Kft. az idén is hasznos és kellemes időtöltést szeretne nyújtani a látogatóknak, s ennek megfelelően új színekkel gazdagítva állítottuk össze az idei programot – hangsúlyozta Horváth Krisztina ügyvezető igazgató, a SeniorPlus Expo (korábban Nyugdíjas Expo) egyik alapítója és több mint egy évtizede háziasszonya, aki megjegyezte, tavaly, a telt házas kiállításnak csaknem 15 000 látogatója volt, az idén is legalább ekkora érdeklődés várható. – Támogatóink, a kiállítás megrendezését aktívan segítő idősszervezetek, klubok, valamint a kiállítók egybehangzó véleménye, hogy a mai gyorsan változó világban különösen szükség van Magyarországon az idősebbek életével, mindennapjaival foglalkozó kiállításra, rendezvényekre és a korosztálynak szóló médiára – emelte ki az ügyvezető igazgató.

A kiállítók belföldi és külföldi utazásokat, kirándulásokat, színházi és koncert, valamint egyéb szórakoztató programokat kínálnak. Idén is széles választékkal vonulnak fel az idősbarát szállodák, gyógyfürdők, vendégváró helyek. Lesz karácsonyi vásár és újdonságként termelői piac, ahol az ország különböző részeiről érkező termelők kínálják kézműves termékeiket. Megjelennek a korszerű táplálkozást, az egészséges életmódot szolgáló termékek, a gasztronómia újdonságai, a mozgást, az aktívéletet segítő eszközök és módszerek is. Jelen lesznek a természetes és alternatív gyógymódok legnevesebb képviselői, termékekkel és tanácsadással szolgálnak a betegségek megelőzésére. Az expo hagyományos szolgáltatása a Szűrőkamion, amely ezúttal is a helyszínen várja az ingyenes állapotfelmérésre jelentkezőket. Hagyományosan az expóra időzítve jelenik meg december 6-án a Seniorplus Évkönyv 2020, amely a korosztály mindentudó kézikönyve, rovatai átfogják az aktív időskor minden területét, a gasztronómiától az életmódon át a testi-lelki egészségig, a kultúrától a tudományig.

Hajdúszoboszló, a felüdülőhely a Seniorplus Expo díszvendége

Hajdúszoboszló Magyarország egyik vezető turisztikai desztinációja és a 2019-es előzetes vendégéjszakaszámok alapján úgy tűnik, hogy sikerül ezt a pozíciót megőriznie. Hajdúszoboszló kedvelt úti cél a seniorkorúak körében, így a szolgáltatók is speciális csomagokkal és kedvezményes lehetőségekkel próbálnak megfelelni a célcsoport igényeinek. A városi turisztikai statisztikája az 1–10. havi adatok alapján várhatóan megismétlődik 2018. évi rekord forgalom, Hajdúszoboszló 2019-ben is vezető helyet foglal el a vidéki gyógyhelyi desztinációk között.

A város vezetősége a turisztikai desztináció eredményessége érdekében elkötelezett a turisztikai fejlesztések iránt. Az idei évben az ide látogató vendégek már birtokba vehették az új, 1500 négyzetméteres szabadidőparkot, a kultúra szerelmesei a megújult szabadtéri színpad programjain szórakozhattak. A hosszú távú fejlesztések következő fontos mérföldköve a Mátyás király sétány átalakítása, amelynek köszönhetően 2021-re teljesen megújul a fürdőváros turisztikai arculata. A Hungarospa Zrt. két jelentős projektje is biztosítja a fürdőkomplexum megújulását az elkövetkezendő időszakra, melyek a következők lesznek: „A strandfürdő minőségi kínálatbővítése, új egyedi élményövezet kialakításával”, valamint „Négy évszakos aktív élményközpontú attrakció fejlesztése”.

Hajdúszoboszló kiemelt turisztikai termékei a gyógyszolgáltatások melyek az egészségmegőrzést és az életminőség megtartását szolgálják, ezek a vendégek számára a helyi gyógyfürdőben és a szállodák szolgáltatáskínálatban is elérhetőek. A Seniorplus Expo rendezvényen való részvétel minden évben szerepel a város éves marketingtervében, hiszen itt közvetlenül, személyes értékesítéssel érhető el az az 50+ korosztály, akik igénylik és keresik a lehetőségét annak, hogy magas minőségű szolgáltatásokat vegyenek igénybe. Hajdúszoboszló kedvelt úti cél a seniorkorúak körében, így a szolgáltatók is speciális csomagokkal és kedvezményes lehetőségekkel próbálnak megfelelni a célcsoport igényeinek.

Az idei évben öt partner is csatlakozott Hajdúszoboszló város megjelenéséhez, a rendezvényen személyesen találkozhatnak az érdeklődők a Hunguest Hotel Béke, a Hotel Aurum, a Hotel Rudolf, a Laci Betyár Fogadó és a Hajdúszoboszlói Fizetővendéglátók Egyesületének képviselőivel, valamint a hajdúszoboszlói turisztikai iroda munkatársaival, akik a rendezvény ideje alatt egy kis aktivitásra is csábítják az érdeklődőket. Azon vendégek, akik meglátogatják Hajdúszoboszló standját, nyereményjátékban vehetnek részt. A résztvevők néhány Hajdúszoboszlóval kapcsolatos kérdés sikeres megválaszolása esetén vehetnek részt a nyereményjátékban. A nyeremények hajdúszoboszlói termékekből összeállított ajándékcsomagok és hajdúszoboszlói utazási utalványok a Hotel Aurum Family és a Hunguest Hotel Béke felajánlásának köszönhetően.