7 csillagos biztonsági minősítést kapott a Wizz Air

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága az elérhető legmagasabb, 7 csillagos biztonsági minősítést kapta a világ légitársaságainak biztonságát és szolgáltatásait értékelő AirlineRatings.com felmérésében.

A biztonsági minősítés minden légitársaság esetében átfogó elemzésen alapul, a légi közlekedési hatóságoktól, vezető iparági szervezetektől, kormányzati szervektől származó információk és történeti adatok felhasználásával. Az értékelési kritériumok olyan fontos tényezőket vesznek figyelembe, mint a légitársaság IOSA tanúsítványa, az FAA támogatás, a flotta életkora és állapota, a származási ország Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) szerinti biztonsági minősítése, illetve egyéb paramétereket. A 7 csillagos minősítést a Wizz Airhez hasonlóan azon légitársaságok kapják amelyek minden feltételnek maximálisan megfelelnek.

A Wizz Air a világ egyik legfiatalabb flottáját üzemelteti, jelenleg 104 darab Airbus A320 és A321 CEO típusú repülőgéppel, melyek átlagos életkora 4,5 év. A légitársaság több mint 250 darab Airbus A321 NEO típusú repülőgépre rendelkezik érvényes megrendeléssel. Ez a világ leghatékonyabb keskeny törzsű repülőgépe, melyből az első 2019 januárjában csatlakozik a Wizz Air flottájához. Első járatának 2004-es indulása óta a Wizz Air jelentős időt és erőforrást fordított arra, hogy világszínvonalúvá fejlessze biztonsági kultúráját, biztonsági folyamatait, valamint dolgozóinak képzését és fejlődését. A Wizz Air Európa vezető karbantartó partnereivel dolgozik annak érdekében, hogy fiatal és korszerű flottáját kifogástalan állapotban tartsa.

Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és üzemeltetési igazgatója elmondta: „A biztonság mindig is első számú volt a Wizz Airnél, és örömünkre szolgál, hogy az AirlineRatings.com a lehető legjobb biztonsági minősítésben részesített minket. Ez az elismerés megerősíti, hogy a megfelelő prioritásokat határoztuk meg, és megszilárdítja elkötelezettségünket aziránt, hogy a maximális biztonság mellett repüljünk 44 ország 143 úti célját összekapcsoló több mint 600 útvonalunk mindegyikén.”