Oktoberfest 2024: parkolás, érkezés, biztonság

 

Címlapfotó: © iStock.com/bukki88

Münchenben 16 napig ismét szükségállapot van érvényben: a 2024-es Oktoberfest szeptember 21. és október 6. között lesz a Theresienwiesén. Minden információ az ADAC információi alapján az érkezésről, parkolásról, biztonságról.

Újra meg kell szigorítani a müncheni Oktoberfest biztonsági óvintézkedéseit a solingeni halálos késes támadás után . „A jelenlegi biztonsági helyzet miatt ismét megerősítjük az ellenőrzést” – jelentette be Dieter Reiter (SPD) München polgármestere. Azt is mondhatjuk, hogy ami a szabályokat illeti, 16 napos vészhelyzet lesz a nagy sörünnep alatt Münchenben.

Biztonság: Több poggyászellenőrzés

A megnövekedett poggyász- és biztonsági ellenőrzések miatt hosszabb várakozási idők léphetnek fel a belépési pontokon. Apropó: Nem csak a kések betiltása van érvényben a teljes fesztiválréten (az ún. „szarvascsapdáknak” is). Az S-Bahn vonatokra például tilos lufit és söröskorsót is vinni.

Parkolás az Oktoberfesten

Ha autóval akar menni az Oktoberfestre, figyelmeztesse: Theresienwiese környékén reménytelen . A látogatóknak ezért érdemes a város szélén található S vagy U állomásnál található Park+Ride parkolóhelyeket használniuk . A fesztivál helyszínének tágabb részén van egy sorompó , amelybe csak a lakók léphetnek be autóval. És amit a sofőrök ne felejtsenek el: a bajor főváros környezetvédelmi övezeti szabályozása .

A legjobb Park+Ride parkolóhelyek

A P+R rendszerek általában elegendő kapacitással rendelkeznek. A parkolást 10 centtől érmével lehet fizetni.

A8 Salzburgból: S3 és U5, menetidő kb. 20-35 perc

  • A Hofoldinger Forst kijárata a Sauerlach S-Bahn állomásra, onnan az S3-as úton Mammendorf felé Hackerbrücke felé

  • Unterhaching-Ost kijárat a Neuperlach-Süd metróállomásra; Menjen az U5-ös úton a Laimer Platz irányába Theresienwiese felé

A8 Augsburgból: S3, menetidő kb. 20 perc

  • Haladjon ki Dachauból/Fürstenfeldbruckból az Olching S-Bahn állomásra, onnan menjen az S3-asra Holzkirchen felé Hackerbrücke felé

  • Haladjon ki München-Langwiedből a Lochhausen S-Bahn állomásra, onnan menjen az S3-asra Holzkirchen és Hackerbrücke felé

A9 Nürnbergből: U6, menetidő 20-29 perc

  • Garching-Nord kijárat (Garching Research Center metróállomás)

  • Garching-Süd kijárat (Garching-Hochbrück metróállomás)

  • Fröttmaning kijárat (Fröttmaning metróállomás)

A92 Deggendorfból: S1 vagy S8, menetidő kb. 40 perc

  • Haladjon ki Freising-Ost, S-Bahn állomásról P+R rendszerrel Freisingben, S1-es úton Ostbahnhof felé Hackerbrücke felé

  • Haladjon ki a müncheni repülőtérről az S-Bahn állomásról Hallbergmoos P+R állomással, és menjen az S8-asra Herrsching irányába Hackerbrücke felé

A94 Mühldorfból: U2 és U5: kb. 25-30 perc

  • Feldkirchen-West kijárat (Messestadt-Ost metróállomás; menjen az U2-re Feldmoching felé, az Innsbrucker Ringnél váltson át az U5-ösre Laimer Platz felé Theresienwiese felé)

  • Haladjon ki Feldkirchen-Ostból a Feldkirchen S-Bahn állomásra az S2-vel Petershausen és Hackerbrücke felé

A95 Garmisch-Partenkirchenből: U3, menetidő 14 perc

  • Haladjon ki München-Fürstenriedből a Fürstenried-West metróállomásra, és menjen az U3-asra Moosach felé a Goetheplatz felé

A96 Lindauból: S4 és S8: menetidő 43, illetve 19 perc

  • Hajtson ki Schöffeldingből a Geltendorf S-Bahn állomásra, onnan menjen az S4-esre Ebersberg felé Hackerbrücke felé

  • Germering kijárata a Harthaus S-Bahn állomásra, az S8-asra a müncheni repülőtér felé Hackerbrücke felé

A99 nyugatról: S3, menetidő kb. 14 perc

  • Haladjon ki München-Lochhausen/Gröbenzellből a Langwied S-Bahn állomásra, és menjen az S3-asra Holzkirchen felé Hackerbrücke felé

Aktuális forgalmi információk az autópályákról

Oktoberfest 2024 busszal és vonattal

Vonatok , S -Bahn és U – Bahn : A Deutsche Bahn és a Münchner Verkehrsgesellschaft várhatóan 2024-ben ismét bővíti szolgáltatásait. A Deutsche Bahn 470 további helyi és S-Bahn vonatút hajtott végre tavaly. A metrók ​​speciális időközönként, 2,5-3,3 percenként közlekedtek. A szűk keresztmetszetek elkerülése érdekében csúcsidőben ne vigyen magával kerékpárt . Egy jó utazási tipp: vegye be a Deutschlandticket az Oktoberfestre.

A legközelebbi S-Bahn és U-Bahn állomások

  • S-Bahn: S1-S8 Hackerbrücke állomás ; Innen a talajon lévő lábnyomok az Oktoberfest felé mutatnak. S20 a Heimeranplatz felé

  • Metró: U3, U6 – Goetheplatz és Poccistraße állomások

  • Metró: U4, U5 – Theresienwiese és Schwanthalerhöhe állomások

Autóbuszok: 53, 58/68, 62 és 134

Villamos: 18/19/29 és 16/17 vonal

Lakóautóval és lakókocsival az Oktoberfestre

A thalkircheni kemping különösen népszerű a fesztivál ideje alatt . Sok olasz szeret lakóautókkal bejárni , korábban inkább a fesztivál területéhez közel parkoltak, és az Oktoberfest látogatása után hiába keresték a lakóautójukat, elvontatták. Most már van parkolóhely a mobilházak számára Riemben a kiállítási központban. Egy másik kemping Obermenzingben található, az A8-as autópálya vége közelében .

A vendégek busszal, S-Bahnnal és metróval juthatnak be a városba.

Alkohol: Ez az e-robogókra és a kerékpárosokra vonatkozik

Aki az Oktoberfesten mélyen belenéz a söröskorsójába, annak tisztában kell lennie azzal, hogy nem csak az ittas vezetőket büntetik . Még akkor is, ha 0,5 és 1,09 közötti véralkoholszintű e-robogó használatán kapják, és nem mutat alkohollal kapcsolatos rendellenességet, akkor is közigazgatási szabálysértést követ el, és pénzbírságot kap : ez általában 500 euró, 1 hónapos vezetési eltiltás és 2 pont Flensburgban.

Bűncselekménynek minősül, ha a sofőr az e-robogót annak ellenére vezeti, hogy a véralkohol koncentrációja legalább 1,1 ezrelék. Bűncselekménynek azonban már 0,3 ezrelék is lehet, ha a sofőr alkoholfogyasztással összefüggő meghibásodás jeleit mutatja. Fontos: A 21 éven aluli és a próbaidőben újonnan induló járművezetők számára a véralkohol határérték 0,0 – így alkoholos befolyásoltság alatt egyáltalán nem ülhetnek be a robogó kormánya mögé. Apropó: E-robogók sem léphetnek be a Theresienwiese körüli sorompógyűrűbe .

A kerékpárosoknak is óvatosnak kell lenniük

A kerékpárosokra az alábbiak vonatkoznak: 1,6 ezreléktől, vagy ha a kerékpáros nyilvánvalóan már nem tudja ellenőrizni a vezetési stílusát, az ittas járművezetés bűncselekménynek minősül. Erre pont jár és napi 30 körüli bírság jár. Emellett 1,6 ezreléktől orvosi-pszichológiai vizsgálatot (MPU) rendelnek el  . Aki ezt nem teszi meg, vagy elmulasztja, az elveszti a jogosítványát is.

A kannabisz betiltása az Oktoberfesten

A kannabisz részleges legalizálása után Bajorország teljes egészében betiltotta a fűszívást a népünnepeken , különösen az Oktoberfesten. A cél az, hogy világos és érthető szabályokat hozzanak létre, amelyeket a szervezők és a rendőrség is végrehajthat – magyarázta a bajor egészségügyi minisztérium . Aki megszegi a tilalmat, 1500 euróig terjedő pénzbírsággal sújtható.

-azutazo-