Kínai Sárkány Fesztivál lesz Bicskén

Egy napra a kínai sárkányoké a főszerep Bicskén, ahol október 12.-én minden az ázsiai ország gasztronómiájához és kultúrájához kötődik.

 

Október 12-én különleges, kulturális élményben lehet része annak aki ellátogat Bicskére a Bicske Szíve Parkba, hiszen megrendezésre kerül a Kínai Sárkány Fesztivál. Az ingyenes esemény 10:00 és 17:00 óra között várja látogatóit, és felejthetetlen programokat kínál minden korosztálynak.

A fesztivál középpontjában a kínai sárkányok, mint a béke és szerencse szimbólumai állnak, amelyeket a látogatók egy különleges kiállításon is megcsodálhatnak. A kézzel készített, autentikus kínai sárkányok szépsége és sokszínűsége mindenkit magával ragad majd.

A kreatív kedvűek számára izgalmas lehetőség nyílik saját sárkány elkészítésére, amit azonnal ki is próbálhatnak a szabadban. Az interaktív sárkánykészítés remek szórakozás lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen a szélben lebegő, egyedi alkotások öröme mindenkit megérint.

A fesztivál gazdag kulturális programja betekintést nyújt a kínai művészetekbe és hagyományokba is. Az előadások során megismerkedhetünk e távoli nemzet egyedi kultúrájával, közelebb hozva azt a magyar közönséghez.

A “Röptesd az álmaid” Bicske-Weifang Kínai Sárkányfesztivál a Bicske és a kínai Weifang városa közötti barátság és kulturális csere jegyében valósul meg, így a hagyományos kínai kézművesség és művészetek bemutatásán túl egy igazi nemzetközi kapcsolatokon alapuló, szívmelengető esemény lesz.

-azutazo-