Az Utazó körkérése az őszi-téli újdonságokról. A válaszadó: Géher Zoltán, a Continental Hotel Budapest igazgatója

Az Utazó magazin a hazai szállodák vezetőit kérdezte az idei nyári szezon tapasztalatairól, valamint arról, hogy milyen újításokkal és tervekkel vágnak neki a téli és év az végi időszaknak. A válaszadó: Géher Zoltán, a Continental Hotel Budapest igazgatója

–  Milyen újdonságokra számíthatnak a vendégek a szállodában az épület és a szolgáltatások tekintetében?

A félemeleten új megjelenést kapott a nagyvárosi nyüzsgésben nyugodt szigetként szolgáló Galéria Kávézó & Bár, amely a klasszikus kávéházak hangulatát ötvözi a modern kor praktikus eleganciájával. A Continental Hotel Budapest átfogó megújulásának utolsó elemeként a konferenciatermek is új arculatot kaptak, amelyben a világos falak és bútorok modern és hangulatos teret teremtenek. A természetes fényben fürdő, sötétítővel felszerelt, légkondicionált és csúcstechnológiás vizuális és audioberendezésekkel ellátott öt konferenciaterem – köztük a 160 főt befogadni képes Hungária és a kisebb, diszkrét üzleti találkozókra alkalmas 15 fős Board terem – különlegessége, hogy a szünetek alatt dedikált büfé várja a résztvevőket, akiknek a szálloda belső kertjében egy frissítő sétára is lehetőségük nyílik.

A gasztronómiai újítások sorát az ARAZ étterem új étlapja bővíti majd, amely jelenleg tervezés alatt áll. A hamarosan bemutatásra kerülő kínálat a small plate és a sharing koncepció jegyében, kisebb adagokkal, de különleges, egymással megosztható fogásokkal várja majd a vendégeket, hogy a legújabb trendekhez igazodva nyújtson egyedülálló gasztronómiai élményt.

Milyen eredményeket hozott a nyári szezon?

A szálloda különösen augusztusban lassan töltődött fel, de végül sikerült túlszárnyalni a 2023-as rekordévet. Kivéve augusztust, amikor tavaly az Atlétikai Világbajnokság miatt hosszabb ideig kiemelkedő volt a forgalom. Bár idén júniusban nem rendezték meg a korábban komoly vendégforgalmat hozó Harley Davidson Fesztivált, de helyette a három Coldplay koncert nagyot lendített a foglalásokon, ismét megmutatva, hogy mennyire fontos a fővárosnak, hogy minél több, komoly nemzetközi érdeklődésre számot tartó eseménynek adjon otthont.

– Milyen újdonságot hozott a nyári szezon a vendégösszetétel és a vendégszokások tekintetében?

– A vendégkör összetétele változatlan maradt, továbbra is az európai utazók alkotják a többséget. Azonban a Budapesten egyre fokozódó szállodai versenyhelyzet és az általános infláció hatására a vendégek árérzékenysége folyamatosan növekszik, ami új kihívásokat jelent a szálloda számára.

 

 

 

 

 

 

Megújultak a konferencia termek. 

– Milyennek ígérkezik az őszi szezon a vendégösszetételt és az eredményességet tekintve?

– Szeptember kiemelkedő hónap volt a Sakk Olimpiának köszönhetően, és október, valamint november is ígéretesnek tűnik, mivel végre a MICE piac újraéled; több rendezvény van most, mint tavasszal.

– Mik a tervek a karácsony, szilveszter és a januári téli időszakára?

– Habár a terveink már megvannak, a foglalások száma egyelőre még elmarad a várakozásoktól, és a tavalyi év azonos időszakához képest is csökkenést mutat. Ez azonban egy új tendencia, hiszen a vendégek egyre később döntenek a foglalásról – végül mégis szép eredmények születnek. Az ARAZ étterem hagyományaihoz híven idén Szenteste is nyitva tart, és 18 órától egy ötfogásos menüvel várjuk vendégeinket. Az ünnepi fogások mellé gondosan válogatott, harmonizáló borsort kínálunk, valamint egy pohár üdvözlő itallal tesszük teljessé az élményt a 21:30-as zárásig.

Érsek M. Zoltán