Vadnapok: az erdők gasztronómiai ínyencségei a Tanyacsárdában

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven november 1-3 között ezúttal is itt vannak a Vadnapok a lajosmizsei Öreg Tanyacsárdában.

Az adott évszakhoz kötődő gasztronómiai kínálat jegyében november 1-3 között a vadételeké a főszerep az Öreg Tanyacsárdában., amely az idén is megrendezi a legendássá vált Vadnapokat. Ahol olyan, vadhúsból készült ínycsiklandó fogások kerülnek terítékre, mint amilyen többek mellett az Újházi fácánleves a Szarvasbecsinált leves, a Mezei nyúl vadas mártásban, zsemlegombóccal, a Citrusos mézben érlelt szarvasbélszín kucsmagombával, vagy éppen a Szarvas, májas-gombás barnamártással és mindehhez az ikonikus Tökös-mákos rétes cseresznyével

A vadhús ráadásul nemcsak ritkaság és különlegesen finom, hanem az egyedi, zamatos ízvilága emellett különösen értékes tápanyagokat kínál: magas fehérje- és ásványianyag-tartalma mellett alacsony a zsírtartalma, ami így igazi élvezetet ígér az ínyencek és az egészséges ételek kedvelőinek. A Tanyacsárda mesterszakácsainak gondos kezei alatt így születnek meg ismét azok a fogások, amelyek ritkaságszámba menő kulináris élményt ígérnek.

-azutazo-