A bécsi reptéren lassan a válság előtti szinten a célállomások száma

2021. október 31-én lép életbe a téli menetrend a Bécsi Repülőtéren. Az új célállomások és a járatsűrűség növelése mellett egyes légitársaságok olyan járatokat is újra kínálnak, amelyeket a járvány miatt felfüggesztettek.

Az Austrian Airlines új járatot indít a mexikói Cancúnba, valamint a maldív-szigeteki Maléval és az indiai-óceáni Mauritiusszal együtt három napsütéses, távolsági célállomást kínál a hideg évszakból való meneküléshez.

A Wizz Air és a Ryanair összesen 13 célállomással bővíti Bécsből induló járathálózatát. Bécsből indít ismét járatokat az Aegean, az Air Cairo, a Corendon Airlines, a Jet2.com, a Pegasus Airlines, a Sunexpress, a Transavia France és a Volotea légitársaság.

Télen Bécsből Torontó az Air Canadával, Addis-Abeba az Ethiopian Airlines-szal, Abu Dhabi az Etihaddal és Dzsidda a SAUDIA-val ugyancsak elérhető. A 2021-es téli menetrendben szereplő 150 célállomással a Bécsi Repülőtér már a válság előtti kínálat csaknem 90%-át lefedi (2019-ben 172). Jelenleg 150 célállomásra indulnak közvetlen járatok Bécsből.