Az Araz étteremben nem csak a színek, a dizájn is azt jelzi: jó helyen vagyunk. Budapest egyik legújabb étterme úgy képes trendi és egyben elegáns lenni, hogy közben nem esik agyakori pesti hibába, amikor a személyzet magát túlságosan komolyan véve teszi feszengőssé
a hangulatot. A Dohány utcai Arazban minden és mindenki a helyén van, Barka Áron séf is, aki a franciaországi évek után a legmagasabbra tartott gasztronómiai kultúra fogásait igyekszik ötvözni a magyar konyha minőségi áramlataival. Kifejezetten sikeresen. Ezt tükrözi
az élettel teli ízeket felvonultató vasárnapi brunch is, ahol hétről hétre négy konyha – az lasz, a francia, a keleti és a magyar – valamelyikének ízeit próbálhatják ki a vendégek, miközben egy fiatal dzsesszistákból álló trió kellemes muzsikáját élvezhetik. Ízleljük meg a házi készítésű kecskesajtos tortellinit, vagy az aszalt szilvás báránycsülköt, netán a Bresserie csirkemellet körtével és rokforttal gratinírozva, és feltétlenül keressük fel a desszertes pultot is. Biztosak lehetünk abban, hogy az Arazban mindegyik konyhából a legjobb falatokat kóstolhatjuk, miközben a család legkisebb tagjait a gyereksarokban szórakoztatja a
szakképzett felügyelő. Ebéd előtt pedig a szálloda legfelső emeletén belső és külső medence várja a fürödni vágyókat.
Ár: 5900 Ft/fő (5 éves korig ingyenes, 12 éves korig 50% kedvezmény), korlátlan italfogyasztás a ház boraiból, narancsléből, ásványvízből és limonádéból
Wellness-gasztronómia – Abacus Business & Wellness Hotel
Budapesttől mindössze 20 percnyi autóútra található Herceghalom és a település tavaly megnyílt szállodája, az Abacus, melynek étterme még télen is a tavaszt idézve várja vendégeit. A hatalmas ablakokkal ellátott, télikertszerű étteremből tökéletes kilátás nyílik a gondosan ápolt parkra és a méltóságteljes fákra, amelyek még zord idő esetén is élettel töltik meg környezetüket. A modern berendezésű étteremben, a központi elhelyezkedésű tálalópulton, a hagyományos fém ételtartó-tálalók helyett, mutatós fehér kerámiatálakon kínálják a tematikus brunchok ínycsiklandó fogásait. Farsang idején a könnyű ragulevest,
a káposztával, burgonyapürével kínált libacombot, az ízletes marhapörköltet. A rendkívül finom fánkot lekvárral, és a desszerteket, valamint a többféle gyümölcsöt. Ha már mindent megkóstoltunk, vár minket a szálloda két medencéje – hotel kategóriában az úszómedence
kifejezetten nagynak számít –, és a szaunák, hiszen az Abacus Brunch egyik vonzereje éppen az Abacus Spa ingyenes használatában rejlik.
Legyél az első hozzászóló "A brunch bája" című cikkhez