A Wizz-gépek késtek a legtöbbet Nagy-Britanniában

A brit polgári repülésügyi hatóság, a CAA adatai szerint a Wizz Air Egyesült Királyságból induló járatai átlagosan 23 perc késéssel szálltak fel tavaly. A fapados légitársaság ezzel a 2017-es brit késési lista élére került.

A CAA olyan légitársaságokat vizsgált meg, amelyek legalább kétezer menetrendszerinti járatot indítottak Nagy-Britannia repülőtereiről tavaly. A 44 légicég közül a magyar hátterű Wizz Air hozta össze a legtöbb késést: átlagosan 23 perccel az eredetileg meghatározott időpont után emelkedtek a magasba a Váradi József vezette vállalat gépei.

A legpontatlanabb légitársaságokat rögzítő lista második helyét a Norwegian „nyerte el”, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig a spanyol Vueling állhatott fel.

A lista utolsója, azaz a legprecízebb légitársaság az átlagosan mindössze 7 percet késő Scandinavian Airlines lett, amely elé az ír Aer Lingus és az Air France került.

Érdekesség, hogy az összes légitársaságot számításba véve 15 perc volt a késések átlaga 2017-ben a brit repülőterekről induló járatoknál, vagyis

a Wizz Air 8 perccel teljesített rosszabbul az átlagnál.

A Wizz Air szerint a brit repülőtéri infrastruktúra hiányosságai, a megnövekedett légiforgalom és a szokatlanul zimankós tél is szerepet játszott abban, hogy a tavalyi évben ilyen sokat késtek a cég Egyesült Királyságból induló járatai.

Boruzs Álmos