Adventi fények, ízek, jégfolyosós korcsolyapályával

Karácsonyhoz közeledve ezúttal is a színes adventi forgatagok jelentik a fő attrakciót, de emellett már a jégpályák is arra buzdítanak, hogy kilépjünk a meleg otthonunkból. Az egyéb izgalmas programokról már nem is beszélve.

Ezen a hétvégén is folytatódik a Várkert Bazár adventi programsorozata, amelynek keretében 2023. december 10-én páratlan zenei élményben lehet részük azoknak, akik a Barcelona Gipsy balKan Orchestra koncertjét választják, hiszen ez a zenekar igazi örömzenévé kovácsolja össze a keleti-európai és mediterrán dallamokat. A koncert 19:00 órakor kezdődik. A Várkert Bazár másik eseménye december 10.-én Csajkovszkij: A diótörője 11:00 és 15:00 órakor, a világhírű Royal Ballet mozis közvetítéseinek jóvoltából, Peter Wright látványos produkciójaként.

 

Óbudán a Fő téren folytatódnak a látványos adventi ünnepi események díszkivilágítással, jégpályával. A december 9.-i, szombati program: 11.00 Kolompos Zenekar, 16.00 Majorka Színház, 18.20 FolkEmbassy és Bognár Szilvia. December 10., vasárnap 11.00 Zabszalma Együttes 16.00 Takács Nikolas 17.00 Eleven Light Dance Show 17.40 Adventi gyertyagyújtás 18.20 Szent Efrém Férfikar

 

 

Advent a Fenyves Malomban. Veszprémben, a Fenyves utca 65 alatt idén is kiváló programokkal várnak mindenkit a Fenyves Malomban. A vendégek megtanulhatják a kürtőskalács és a keksz sütés csínját-bínját, kipróbálhatják a látványőrlést és kézműveskedhetnek is. December 10-én pedig a Pinch Bakery Workshop bejgli készítő foglalkozásai teszik izgalmasabbá az eseményt. A program: 15:00-17:00 Kürtőskalács sütés: Egy tapasztalt pék (Pinch Bakery Workshop) segítségével készítsétek el saját kürtőskalácsotokat. Kézműveskedés: Üljetek le egy kreatív asztalhoz, és készítsetek saját karácsonyi dekorációkat, közben hallgassatok meséket (Mesejó világ). Látványőrlés: Fedezzétek fel a malom titkait egy izgalmas látványőrlés során. Megismerhetitek, hogyan működik a vízimalom és a malomkő, és elkészíthetitek a saját liszteteket.

Adventi Vásár és Jégpálya a Bókay-kertben. Decemberben újra égnek az ünnepi fények a Bókay-kertben, ahol a karácsonyi vásár mellett a jégpálya is megnyitja kapuit. Nyitvatartás Péntekenként: 15:00-22:00 Szombatonként: 15:00-22:00 Vasárnaponként: 15:00-20:00 Programok: December 9., szombat 18:00-20:00 – Dj. Lotters December 10., vasárnap 17:00 – New Dance World 17:30 – Kökény Attila 18:00 – Sári Évi 18:30 – Unique Műsorvezető: Kisó

Kaposvári Adventi Vásár Kaposvár idén is rengeteg érdekes programmal várja a látogatókat Adventkor a Kossuth téren. Program: dcember 10., vasárnap 17:00 – Várakozás… – Gregor Bernadett és Csengeri Attila adventi-karácsonyi műsora Pajtaszínház: december 9., szombat 17:00 – Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola ünnepi műsora

Adventi Kézműves- és Mesevásár Pécs. A megszokott hangulattal és számtalan újdonsággal várja a látogatókat a 12. Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár, ahol több mint húsz vendéglátó egység és harmincnál is több kézműves árus portékái sorakoznak. A Pécsi Advent különlegessége a főtéri Dzsámi, amit minden este egy ünnepi, animált vagy akár gyermekrajzokat megjelenítő fényfestés díszít, miközben a mellette lévő városháza épülete is egyedi díszítést kap. Emellett az adventi időszak alatt, szombaton és vasárnap hangulatos színpadi programok várják kicsiket és nagyokat egyaránt. December 9., szombat 10:00 – Adventi könyvtárnyitogató / Pécsi Egyházmegyei Könyvtár bejárata 15:00-17:00 – Aranyágon ezüstvirág – múzeumpedagógiai foglalkozás / Püspöki Kincstár 15:00 – A Pécsi Székeskáptalani Levéltár és az állandó levéltári kiállítás megtekintése 15:30 és 16:30 – Meseolvasás Herczeg Adrienn színművésszel 17:00 – Az adventi gyertyát meggyújtja: Manhardtné Szlovák Katalin evangélikus lelkész 17:00 – Jumping Matt & His combo – Adventi koncert 18:00 – A Pécsi Nemzeti Színház erkélykoncertje / Színház tér december 10., vasárnap 10:00-16:00 – Kerámia festöde / Magtár Látogatóközpont 11:00 – Asztali betlehemes bábtáncoltatás Szabó Zsuzsa bábművésszel 15:30 és 16:30 – Meseolvasás Stenczer Béla színművésszel 17:00 – A Janus Pannonius Gimnázium kórusának műsora és a Pécsi Rotary Klub díjátadója Chache Rom koncert

Karácsonyi Vásár a Corvin sétányon December 24-ig tart nyitva a Corvin Hütte karácsonyi fesztivál Budapesten, a Corvin sétányon, ahol az utcákat belengi a fahéjas puncs, a forralt bor és a forró csokoládé illata. A Corvin Hütte Budapest egyik színfoltjának és közösségi negyedének számító Corvin Sétányon várja az érdeklődőket, akik minden héten más tematikájú kézműves vásár érdekességeiből válogathatnak.

Advent Szentendrén. Szentendrénis ünnepi programokkal és vásárral várják a látogatókat advent idején. Az adventi vásárhoz hagyományosan számtalan kulturális program is kapcsolódik.  Fő téren a négy adventi gyertya ünnepélyes meggyújtásához a város életében fontos szerepet betöltő nemzetiségek is csatlakoznak, közülük ünnepi műsorral készül a román, a szlovák és a horvát önkormányzat. A Fő téri eseményeket karácsonyi koncertek zárják, olyan fellépőkkel, mit  a Magyar Honvédség Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság katonazenekara és a Musica Beata Vegyeskar is.

Csepeli Jégpark Csepelen már megnyitott az ország első jégfolyosós korcsolyapályája a Szent Imre téren, a HÉV megálló mellett, ahol egészen február 29-ig élvezhetjük a siklás örömét.