Air France-KLM: több zöldebb megoldás, kevesebb szén-dioxid-kibocsátás

Az Air France-KLM új, innovatív programot indít, aminek segítségével a vállalatok aktív szerepet vállalhatnak a fenntartható utazás elérésében.

Az Air France és a KLM vállalati ügyfelei utazásaik szén-dioxid-kibocsátása után tudnak majd éves szinten hozzájárulni a vállalati fenntartható üzemanyag programhoz. A felajánlások fenntartható üzemanyag beszerzéséhez, így egy fenntarthatóbb légi üzemanyag- és egy zöldebb légi szállítmányozási iparhoz járulnak majd hozzá. A fenntartható üzemanyagok alapvető szerepet játszanak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében.

Az Air France és a KLM évek óta részt vesz az alternatív üzemanyagok kutatásában és fejlesztésében. A két légitársaság 2011-ben elsők közt üzemeltetett fosszilis eredetű helyett alternatív üzemanyaggal hajtott kereskedelmi járatot, így mutatva rá az elképzelésben rejlő lehetőségekre.

A fenntartható légi üzemanyagok selejt olajból, selejt termékekből vagy erdei hulladékból készülhetnek, használatuk pedig nem igényel semmiféle módosítást a hajtóműveken. A hagyományos üzemanyagokhoz képest akár több, mint 85%-kal is alacsonyabb lehet szén-dioxid-kibocsátásuk. Jelenleg a legnagyobb feladatot fejlesztésük jelenti, amihez az Air France-KLM ügyfelei nagyban hozzájárulnak majd. A környezetvédelmi kérdések manapság a legtöbb vállalat számára kiemelt jelentőséggel bírnak, az Air France-KLM programja pedig remek lehetőséget kínál nekik szén-dioxid-kibocsátásuk csökkentésére.

„Az Air France-KLM sok éve dolgozik ökológiai lábnyomának csökkentésén, a vállalati fenntartható üzemanyag programunk elindítása pedig szilárd elkötelezettségünk újabb bizonyítéka. Vállalati partnereink hozzájárulásukkal egy olyan energetikai átállást segítenek elő, ami közelebb hozza a légiipart az ő ökotudatos elképzeléseikhez – mondta el Henri de Peyrelongue az Air France-KLM vállalati értékesítésért felelős alelnöke.