Amikor egy repülőgép a festővászon! – dizájnpályázatot hirdet a Wizz

Izgalmas pályázatot hirdet a Wizz Air: olyan ambiciózus tehetségek jelentkezését várják, akik a fenntarthatóság jegyében megterveznék a flotta egyik repülőgépének külső festését.

A dizájn egy Airbus A321neo gépét fogja díszíteni, hogy ezzel is felhívja az utasok figyelmét a fenntarthatóság fontosságára. A nyertes pályázat alkotóját 2000 euró értékű WIZZ-utalvánnyal is jutalmazzák.

A Wizz Air a világ egyik legfiatalabb flottájával és Európa legalacsonyabb szén-dioxid-intenzitásával arra törekszik, hogy a légiközlekedés legzöldebb választása legyen. A légitársaság nemrég bejelentette, hogy az utaskilométerenként számított átlagos szén-dioxid-kibocsátása 2022-ben mindössze 55,2 gramm volt, amely 15,4 százalékkal alacsonyabb a 2021-es évhez képest. A légitársaság kiemelt célja, hogy 2030-ig a karbonkibocsátása intenzitását további 25 százalékkal csökkentse.

A „zöld” elköteleződését tovább bizonyítva most lehetőséget ad azoknak a kreatív tehetségeknek, akik számára szintén fontos a fenntarthatóság, és erre a géppark egyik tagjának új, látványos külsejével segítenének felhívni az utazóközönség figyelmét. A pályázatra február 12. éjfélig várják a pályaműveket a liverydesign@wizzair.com e-mail címen a verseny feltételeinek és a leadási útmutatónak megfelelően. Az eredményhirdetést követően a győztes terv egy részét vagy akár teljes egészét is viszontláthatja készítője a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépén.