Antor magyarországi tagjai között újra Lengyelország

A magyarországi ANTOR képviseletek tagjai balról jobbra: Hangya Edina, Soňa Jelínková, Ivana Herceg és Viktória Ács- Lévai

Az ANTOR nemzeti turisztikai képviseletek szövetségének rendezvényén kiderült: Málta, Szlovákia, Ciprus és Horvátországhoz mellé ismét csatlakozott tagként Lengyelország.

A rendezvényen kiderült, hogy az idén tavasszal újranyitott Lengyel Turisztikai Képviselet magyarországi irodáját 2023. május 4-e óta Farkas Melinda vezeti, aki 16 éve dolgozik az idegenforgalom területén és a lengyel piac-specialistája. Az elhunyt Bakonyi Erika feladatait vette át.

Hangya Edina pozitívan nyilatkozott Máltáról: nehéz időszakon vannak túl, most azonban már felszálló ágban van a szigetországban a turizmus. 2023-ban májusig rekordszámokat regisztrálnak a turistaérkezések terén, hazánkból is jelentős számban mentek Málta felé.

Soňa Jelínková, az ANTOR magyarországi vezetője, a szlovák képviselet nevében szintén jó hírekről számolhatott be.2022-ben kimagasló volt a magyar beutazások tekintetében. Jót tett a reklámkampány, mert még nagyobb kedvet kaptak a magyarok az utazáshoz. Legtöbben a csehektől és a lengyelektől érkeztek hozzájuk, de 3. helyen a magyarok állnak.

Ivana Herceg, a magyarországi Horvát Turisztikai Közösség vezetője mindannyiunk legnagyobb meglepetésére, kedves gesztusként magyarul mondta el, hogy tavaly országában a két legjelentősebb esemény a schengeni csatlakozás és az euró bevezetése volt.2023 június elejétől szeptember végéig heti 3-szor közlekedik a fapados járat Budapest-Zadar között.

Viktória Ács-Lévai a ciprusi szervezettől elmondta, hogy 2022-ben 59 százalékos emelkedést regisztrált a szigetország beutazás tekintetében a magyar piacról, és az idei évben is bizakodóak, mivel új Wizz Air-járat indult Ciprusra Debrecenből, ezzel megduplázva közvetlen járataik számát a szigetország felé.