Az Accor két ötcsillagos szállodát nyit Magyarországon

Fotó: mtu.gov.hu

Partnerségi megállapodást írt alá két ötcsillagos szálloda üzemeltetésére az Accor nemzetközi szállodaipari csoport és a magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport, a Mövenpick hotelmárka a szántódi Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkkal mutatkozik be Magyarországon, a tokaji Minaro Hotel MGallery pedig a márka első Budapesten kívüli szállodája lesz – közölte az Accor.

Az 50 millió eurós beruházással elkészülő Mövenpick BalaLand 109 szobás, ötcsillagos szálloda és élménypark lesz a Balatonnál, Szántódon. Egy szélesebb projekt része, amely beltéri és kültéri víziparkot és kalandparkot, több mint 5000 négyzetméternyi beltéri létesítményt (szintén az Accor üzemeltetésében) és 112 lakóapartmant foglal magában.

A 100 szobás, ötcsillagos tokaji Minaro Hotel MGallery a régió vezető felsőkategóriás üdülőhelye lesz, kiegészülve egy önálló rendezvényközponttal. A beruházás összértéke 28 millió euró. A hotelek az idei év utolsó negyedévében nyitnak.

Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta: a megállapodás lehetőséget nyújt az Accor vidéki hálózatának bővítésére, és vezető pozíciójuk megerősítésére Magyarország és Közép- és Kelet-Európa vendéglátóiparában. Mindkét helyszín egyre nagyobb nemzetközi vonzerővel bír, a Balaton az ország legnépszerűbb szabadidős célpontja, Tokaj pedig a világszerte ismert borvidék – jelezte.

Vécsey Róbert, a Dreamland operatív igazgatója kiemelte, hogy a két felsőkategóriás üdülőfejlesztésüket egy rangos nemzetközi márka támogatja majd, az Accor nagyon erős jelenléttel rendelkezik a régióban és Európa azon egyéb részein is, amelyek a Budapesten kívüli szabadidős turizmus legfontosabb forráspiacai – áll a közleményben.

Az Accor a világ egyik vezető szállodaipari csoportja, több mint 5200 ingatlannal és 10 ezer vendéglátóhellyel a világ 110 országában. Világszerte mintegy 230 ezer munkatársat foglalkoztatnak. A nyilvános cégadatok szerint magyarországi cégük az Accor Pannonia Hotels árbevétele a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évben 4,2 milliárd forintra apadt az előző évi 24 milliárd forintról, adózás utáni vesztesége csaknem 7 milliárd forint volt. Tavaly viszont már csaknem 7,2 milliárd forint árbevételt értek el, és az adózás utáni veszteségük is felére, mintegy 3,6 milliárd forintra csökkent. (MTI)