Bálint Napi Andalgó a Debreceni Állatkertben

Február 15-én, szombaton, különleges eseményben lehet része az állatok szerelmeseinek a Debreceni Állatkertben a Bálint Napi Andalgó alkalmával. Az érdeklődők az előre meghirdetett látványetetések időpontjában hallhatják a Nagyerdő fái alatt szövődött romantikus állati történeteket, de tájékozódhatnak az állatkertben végbemenő fajvédelmi programokról is.

A Gibbonházban 11 órától Linda és Szigfrid, a Debreceni Állatkert nílusi vízilovainak több, mint 30 éves házassági históriájáról, majd 13 órától a tigriskifutónál Debrecen város szibériai tigriseiről mesélnek a gondozók. Ezután 14 órai kezdettel a Pálmaházban a vöröshasú piráják etetése által a faj hierarchikus életével szembesülhetnek, míg 14:30-tól a Magyarországon csupán a Debreceni Állatkertben tartott recés zsiráfok családjával és sikeres a faj mentőprogramjának történetével ismerkedhetnek meg a látogatók a Zsiráfházban.

Azok a szerelmesek, akik Valentin nap alkalmából szeretnék meglepni szívük választottját egy különleges és egyben nemes ajándékkal, az állatkert igen egyedi választás lehet. Legyen szó éves bérletről vagy örökbefogadásról, a 170 állatkerti faj közül biztosan megtalálják a kedvesüknek valót, ráadásul ezen a napon a szerelmes párok 50% kedvezményt kapnak állatkerti belépőjegyük árából Valentin – nap alkalmából.