Barátibb csomagpolitika a Wizz Airtől

Ismét módosított poggyász-szabályzatán a Wizz Air. A lényeg: egy kézipoggyász ingyen mehet a fedélzetre. Egy másikat is felvihet az utas, de azt már pénzért.

Az új átláthatónak szánt poggyász-szabályzat keretében a Wizz Air garantálja, hogy minden utasa ingyen vihet fel egy darab kézipoggyászt a járatok fedélzetére 2018. november 1-től kezdődően.

A légitársaság ehhez azt tette hozzá, hogy történeti adatai szerint évente több mint 10 000 járatot érint poggyászokhoz kapcsolódó késés, miközbenaz elmúlt öt évben folyamatosan csökken az egyes úti célokon eltöltött idő hossza folyamatosan. Ma már minden harmadik WIZZ-utazó háromnapos, vagy annál rövidebb időtartamú utat foglal, ezért könnyű, praktikus csomaggal repül. Az utasok egyharmada vásárolt feladott poggyászt, és hétből átlagosan mindössze egy utas választotta a fedélzetre is felvihető kézipoggyászt.

2018. november 1-től kezdődően minden utas felvihet a fedélzetre egy darab ingyenes kézipoggyászt (legfeljebb 40x30x20 cm), míg az elsőbbségi szolgáltatást (WIZZ Priority) megvásároló utasok egy további fedélzeti kézipoggyászt (legfeljebb 55x40x23 cm) is felvihetnek magukkal. Az utasok visszajelzései alapján és a megváltozott utazási szokásokhoz igazodva ugyanakkor a Wizz Air bevezeti a 10 kg súlyú feladott poggyászt már 7 eurótól induló áron. Az új poggyász-szabályzat keretében így a fedélzeti és feladott poggyászokat kombinálva az utasok így több mint 50 különböző összeállítást választhatnak egyéni igényeik szerint.

A Wizz Air – közleményében – arra biztatja utasait, hogy válasszák a praktikus csomagolást és vásárolják meg a WIZZ Priority szolgáltatást, ami tartalmazza az ingyenes kézipoggyászt (40x30x20 cm), egy további fedélzeti kézipoggyászt (55x40x23 cm), az elsőbbségi utasfelvételt és az elsőbbségi beszállást – mindezt akár 5 euróért.

Az október 10. előtt foglalt, 2018. november 1. utáni időszakra szóló WIZZ Priority nélküli foglalásokhoz a Wizz Air díjmentesen hozzáad egy 10 kg-os feladott poggyászt, míg a szintén korábban foglalt és november 1. utáni időszakra szóló, de feladott poggyászt tartalmazó foglalásokhoz díjmentesen WIZZ Priority szolgáltatást ad a légitársaság.

A Wizz Air poggyász opciói: