Biztonságos üdülés Ausztriában

Ausztria a turizmus újraindításának 2. szakaszához érkezik hamarosan: május 15. óta nyitva vannak a vendéglátóhelyek, és 29-én megnyitnak a szálláshelyek, a szabadidős létesítmények és az egyéb turisztikai attrakciók is.

Az osztrák kormány tájékoztatása szerint folynak a tárgyalások a határok kölcsönös megnyitásáról a szomszédos országokkal. Egy változás már történt: életbe lépett magyar kormányrendelet értelmében Ausztriából Magyarország területére beléphet magyar állampolgár, ha “egy 4 napnál nem régebben készült, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2-teszt – eredményét tartalmazó, angol vagy magyar nyelvű okirattal igazolja, hogy SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében aktuálisan nem mutatható ki.” Karanténba akkor kell vonulnia, ha a belépést követő 14 napon belül COVID-19 fertőzés tünetét észleli (ugyanez vonatkozik a Magyarországra belépő osztrák állampolgárokra is). Bízunk benne, hogy ez az osztrák médiában már többször is említett júniusra datált határnyitás egyik előjele.

Egyre többen vágyakoznak a nyaralásra, elkezdtek tervezgetni, ugyanakkor átalakultak a preferenciák. Idén az üdülési döntés meghozatalának egyik legfontosabb szempontjává a biztonság vált. Ausztria mindent megtesz annak érdekében, hogy az egyik legbiztonságosabb üdülési célpont legyen. A tervek szerint július 1-jétől hetente 65.000 szállodai és éttermi dolgozót tesztel majd rendszeresen az állam, hogy a vendégek még nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Az alábbi oldalon összegyűjtöttük azokat a biztonsági tudnivalókat és viselkedési szabályokat, amelyek a szálláshelyek, éttermek, múzeumok, fürdők stb. látogatásával kapcsolatban a legfontosabbak. Az osztrák vendéglátók idén nyáron mindent megtesznek azért, hogy Ausztria ne csak az egyik legszebb és legbarátságosabb, hanem a legbiztonságosabb üdülőhely is legyen.