Budapesten hoz létre repülőgépfestő-hangárt a Satys

 A repülőgépek festésével, karbantartásával és felújításával foglalkozó francia hátterű nemzetközi vállalat, a Satys Group beköltözik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az új festőhangárban, amely az 1. és a 2. Terminál között már meglévő repülőtér-karbantartó hangárok szomszédságában kap helyet, akár két Boeing 737 MAX vagy két Airbus A321 típusú gép egyidejű festése is végezhető.

A Budapest Airport és a Satys Group aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében a repülőgép-karbantartással foglalkozó nagyvállalat a budapesti repülőtéren létesít új festőhangárt. Az épületet úgy tervezik meg, hogy akár két Boeing 737 MAX vagy két Airbus A321 típusú gép egyidejű festését is lehetővé tegye. A Satys új budapesti bázisa jelentősen bővíti a ferihegyi repülőtéren jelenleg is elérhető repülőgép-karbantartó és javító szolgáltatásokat.

Az új hangár a Budapest Airport finanszírozásából épül meg, és a tervek szerint 2020 végén adják át. A fejlesztés tökéletesen illeszkedik a Budapest Airport azon stratégiájába, hogy a légiközlekedési szektor számára a lehető legjobb infrastruktúrát és üzleti környezetet biztosítsa a repülőtéren már jelenlévő, és az iparág egésze számára szolgáltatásokat nyújtó repülőgép-karbantartó vállalatokkal, az Aeroplex-szel és a Lufthansa Technikkel együtt. Az iparági szereplők üdvözlik ezt a fejlesztést, hiszen a repülőgép-festéssel kiegészülve európai szinten is egyedi szolgáltatási portfólió áll majd rendelkezésükre. A kombinált tevékenységek révén egyetlen helyszínen sokkal gyorsabb szolgáltatást kaphatnak a légitársaságok, hiszen repülőgépeiket festés céljából nem kell majd egy másik európai helyszínre átrepülniük.

Christophe Cador, a Satys Group alapítója és vezérigazgatója elmondta: „A Satys Group számára stratégiai fontosságú helyszín a Budapest Airport, ahol 3 komoly repülőgépkarbantartással (is) foglalkozó társaság üzemel (a Lufthansa, az Aeroplex és a Wizzair), amelyek mindedig nem rendelkeztek festőhangárral. Ez a kétállásos festőhangár a Satys Aftermarket és VIP festési részleg fejlesztési stratégiájába illeszkedik, megduplázva forgalmát a következő 3 évben.”

Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója hangsúlyozta: „Nagy örömmel üdvözöljük a Satys Csoportot a budapesti repülőtéren. Biztosak vagyunk benne, hogy a Budapest Airport a Satys számára kiváló helyszínt nyújt, hiszen a magyar szakirányú képzéseknek köszönhetően nagyszerű szakemberek dolgoznak a különösen nagy precizitást igénylő repülőgép-karbantartó szektorban, ami kiváló karrierlehetőséget biztosít számukra a későbbiekben. A Satys új festőhangárja tökéletesen illeszkedik a Budapest Airport repülőgép-karbantartó portfoliójába, megnyitásával tovább erősítjük Budapest szerepét a nemzetközi repülőgép-karbantartó piacon.”


Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: „A Satys és a Budapest Airport bejelentése új fejezetet nyit a magyar légiközlekedési szektorban, hiszen az új repülőgépfestő hangár, amely a meglévő karbantartási szolgáltatásokkal közös helyszínen, ugyanazon a repülőtéren nyújtja majd szolgáltatását, egyedülálló lesz Európában. A Satys a légiközlekedési szektor második francia szereplője az Airbus Helicopters után, amely Magyarországot választja beruházása helyszínéül. Ez a döntés visszaigazolja a közvetlen külföldi tőkeberuházásokat ösztönző stratégiánkat, különös tekintettel a magas minőségű, high-tech munkahelyek teremtésére helyezett fókuszunkra.”

A Satys francia székhelyű nemzetközi vállalat, amely világszerte tizenkét országban, 73 telephelyen van jelen; Európában, Észak-Amerikában, a Közel-Keleten, Ázsiában és Afrikában 24 festőhangárt üzemeltet. A csoport több mint 3000 munkavállalót foglalkoztat világszerte; repülőgépek teljeskörű karbantartását és felújítását végzi, beleértve a festést és tömítést, továbbá légitársasági és VIP repülőgépek belső terének tervezését és kivitelezését is vállalja.