Buszos körutazás másként: indul a Delhi-London „járat”

Elképesztő ötlettel állt elő két expedíciószervező: olyan buszos utat indítanának, amely hetven napig tartana és 18 országot érintene.

A CNN beszámolója szerint az Adventures Overland két alapítója, Tushar Agarwal és Sanjay Madan már három olyan Indiából Londonba tartó expedíciót is megszervezett, amelyeken az utazók saját autójukkal, konvojban közlekedve tették meg a hatalmas távolságot. Most azonban azzal az ötlettel álltak elő, hogy ezt az utat akár egy kényelmes buszon utazva is megtehetné, aki szeretné.

A – vírushelyzettől függően – 2021 közepére tervezett út összesen 18 országot szel majd át. A cég szerint ez lesz a világ leghosszabb buszútja. A 70 napos út a szervezők szerint biztonságos és életre szóló élményt nyújt. Eddig 40 ezren jelezték érdeklődésüket, ami a nem éppen olcsó, 20.000 dolláros ár miatt még a szervezőket is meglepte. Ehhez az árhoz persze nem hétköznapi kényelem jár: a busz olyan, mintha egy repülőgép első osztályán lennénk: nagy, fekhellyé dönthető bőrfotelek, készüléktöltési lehetőség, wifi és saját képernyő teszi elviselhetővé a hosszú utazást.