Családi program téli szünetre: kisvasúti járműbemutató Csillebércen

Szerdán és csütörtökön 10 és 16 óra között ingyenes kisvasúti járműbemutatóra várja a Gyermekvasút a családokat Csillebérc állomásra – olvasható a MÁV Zrt. közleményében.

Mint írták, az igazi családi program részeként két gőzmozdony is forgalomba áll, és nosztalgiavonatokkal ingázik Széchenyi-hegy és Csillebérc között. A téli szünetben mindennap feldíszített kocsikkal járnak a vonatok.

A tájékoztatás szerint a vonatok iránt érdeklődő gyerekek számára szerdán és csütörtökön Csillebérc állomáson kisvasúti járműbemutatót tartanak, ahol közelebbről is meg lehet nézni több olyan járművet, amely kerek évfordulóját ünneplik, így például a 120 éves nyitott peronos aradi személykocsit, Magyarország legöregebb, 70 éves C50-es mozdonyát, a 60 éves Mk49-es mozdonyt és a jövőre 50 éves Mk45-ös mozdonysorozat egyik ismert példányát, Bendegúzt.

Szerdán és csütörtökön a program helyszíne és a Széchenyi-hegyi végállomás között külön díjszabással 40 percenként nosztalgiavonatok is indulnak, amelyeket felváltva továbbít a Gyermekvasút két üzemelő gőzmozdonya. Egyikük a felújításról decemberben visszaérkezett 490,039-es gép, amely idén 80 éves. (MTI)