Dortmundban nyit újabb bázist a Wizz Air

Dortmundban nyit újabb bázist augusztusban a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság, ez lesz a cég 33. központja.

A Wizz Air azt közölte, hogyhárom Airbus A320-ast telepítenek a német város repülőterére, ahol eddig is jelen volt már a cég, de központot nem üzemeltetett. Jelenleg 30 úticél érhető el, az új repülőgépek forgalomba állításával 10 országba újabb 18 útvonalon indulnak el a járatok, ez 36 százalékos kapacitás-bővítést jelent. Elsősorban mediterrán üdülővárosok válnak elérhetővé, de a Wizz Air augusztustól Podgoricába, Reykjavíkba, Szucsávába és Zaporizzsjába is indít járatot.

A Wizz Air 2004-ben repült először Dortmundba, és eddig több mint 15 millió utast szállított a német városba tartó vagy onnan induló, összesen 30 útvonalán. Az elmúlt hetekben a Wizz Air több bázisnyitást és kapacitás-bővítést is bejelentett, új központ nyílik Milánó-Malpensán, Tiranában, Bákóban, Szentpéterváron és Lárnakán, Salzburgban és Belgrádban pedig jelentős fejlesztést hajtanak végre. A Wizz Air 121 repülőgéppel március 31-ig 40 millió utast szolgált ki.