Elindult a Ningbo-Budapest légijárat

Vízsugárral fogadják a Shanghai Airlines légitársaság Ningbo és Budapest között közlekedő új járatának első gépét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2023. június 19-én. MTI/Lakatos Péter

Megérkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a Shanghai Airlines légitársaság első menetrend szerinti járata a kínai Ningbóból.

Heti két alkalommal közlekedik majd a Shanghai Airlines légitársaság járata Ningbo városából Budapestre, ezzel négy kínai nagyváros, Peking, Csungking, Sanghaj és Ningbo lesz elérhető közvetlenül Budapestről, júliustól pedig heti 10 személyszállító járat jelenti majd az összeköttetést Budapest és Kína között. Ezzel megközelítik a covid előtti régiós rekordnak számító heti 13 járatot – mondta az első járat landolása után Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az összeköttetés jelentőségét mutatja az is, hogy Ningbo lakossága 10 millió, Kína egyik leggazdagabb tartományában, a 65 milliós Csöcsiang tartományban fekszik. A kikötőváros elektronikus eszközök, textiltermékek és ipari gépek exportjáról is ismert – mondta Menczer Tamás.

Wu Dan, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségének gazdasági és kereskedelmi ügyekért felelős első titkára elmondta, a légi összeköttetések megteremtése Magyarország és Kína között a gazdasági együttműködés fontos eredményének számít.

Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója kedvező hírnek nevezte az ágazat szempontjából, hogy a közvetlen kínai légi járatok révén egyre több kínai turista érkezik Magyarországra.

Qiu Jie, a China Eastern Airlines értékesítési és marketing központ vezérigazgató-helyettese és a budapesti iroda vezetője az ünnepségen kiemelte: a magyar piac fontos nekik az európai térségben.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, azon dolgoznak, hogy minél több légi összeköttetés legyen Budapest és Kína nagyvárosai között, és továbbra is a magyar fővárosba érkezzen a legtöbb kínai járat a térségben. (MTI)