Elindultak a TUI utak közel és távolra

A Török Riviérára már hetente háromszor indulnak a TUI járatai, miközben a téli egzotikus desztinációk is megtalálhatók az iroda kínálatában – fejtette ki Taskár Tamás, a TUI Magyarország kereskedelmi vezetője.

– Milyen tervekkel kezdte meg a TUI az újranyitást a magyar piacon és milyen lépésekben valósul ez meg?

– Folyamatos nyitás volt: az utazásszervező a TUI Deutschland programjához igazodtunk, aki mind a fogadóországok beutazási feltételeit, mind a magyarországi szabályozásokat figyelembe vette. Az ausztriai indulások mellett jelenleg heti három járatnappal (szerda, péntek és vasárnap) is kínálunk budapesti indulást a Török Riviérára.

– Milyen feltételekkel foglalhatnak az utasok a TUI útjaira? (Lemondás, biztosítás, oltás?)

– A rugalmasság és a biztonság lett az egyik legfontosabb tényező. Erre az alábbi szolgáltatásokat nyújtja a TUI:

  • Az úgynevezett Flex Tarif szolgáltatásra szeretném felhívni a figyelmet, amely felár ellenében foglalható, a díja 39 €-tól kezdődik. A TUI utasok 80%-a élt eddig ezzel a lehetőséggel. Az új Flex Tarif szolgáltatással utasainknak lehetőséget biztosítunk, hogy kötbérmentesen töröljék vagy módosítási díj nélkül átfoglalják a befoglalt utazásukat legkésőbb 14 nappal az indulás előtt. Erre pénzvisszafizetési garancia van érvényben: – a 14 napon kívüli – törlés esetén a Flex Tarif díja is visszajár!
  • A Covid Protect szolgáltatást pedig – az AXA Partners beépített biztosítását – a TUI foglalások minden esetben automatikusan tartalmazzák az utazás során a koronavírus okozta esetleges költségek fedezésére. Ez az utazási biztosítás térítésmentesen áll valamennyi TUI utas rendelkezésére a 2021.10.31-ig induló utak esetében: érvényes a már meglévő és a 2021.10.31-ig készített foglalásokra.
  • A 24/7-ben elérhető emergency hotline és a mobilapplikáció telefonos orvosi konzultációs lehetőséget biztosít az utazás teljes időtartama alatt (angol, ill. német nyelven). Amennyiben PCR tesztre, orvosi kezelésre, vagy akár karanténra lenne szükség, a költségek nagy részét a TUI állja.

– Az internetes csatorna mellett milyen utazási irodák kínálják a TUI útjait?

– Bár volt átalakulás a partneri hálózatban, például valaki utcafronti bérleményét visszaadta vagy akár teljesen online értékesítésre állt át, de egy-két kivétellel megmaradt az értékesítési hálózat. Mintegy 30 iroda értékesíti a TUI terméket közvetlen szerződéssel a TUI-val, további, 200-nál is több pedig a TUI Magyarország Kft-n keresztül értékesít.

– Milyen őszi, téli kínálatot tervez a TUI Magyarországról?

– Az utazásszervező változatlanul a TUI Deutschland. 2021/22 telén elsősorban a bécsi indulású közvetlen egzotikus jártokra fogunk koncentrálni, ezekre már most egyre nagyobb kereslet mutatkozik, jelenleg 3 távoli desztináció már foglalható közvetlenül Bécsből, valamennyi az Austrian járataival:

  • Cancun / Mexikó
  • Maldív-szigetek
  • Mauritius