Elismerték a Wizz Air zöld törekvéseit

Fotó: Wizz Air

Javított környezetvédelmi minősítésén a légitársaság: a CDP nemzetközi nonprofit szervezet rendszerében, a 2023-as működésével két osztályzatot is javítva, a „B” osztályzatot érdemelte ki.

A CDP szervezete a világ legnagyobb környezetvédelmi adatbázisával rendelkezik. Az általuk kiosztott minősítéseket széles körben veszik alapul a karbonsemleges gazdaság irányába mutató döntések és befektetések meghozatalánál. A CDP éves rangsorában elért „B” osztályzat jelzi, hogy a Wizz Air átfogó stratégia mentén kezeli a fenntarthatóság kérdését. A szervezet emellett a legmagasabb pontszámmal ismerte el a vállalat karbonsemlegesítésre irányuló kezdeményezéseit, kockázatkezelését és cégvezetését a Scope 1 és 2 kibocsátáskategóriák esetében.

A Wizz Air versenytársaihoz képest továbbra is a legalacsonyabb, utaskilométerenként számított karbonkibocsátással rendelkezik, és elkötelezett amellett, hogy 2030-ig további 25 százalékkal csökkentse szén-dioxid-intenzitását. A vállalat szén-dioxid-kibocsátása 6,8 százalékkal kevesebb volt 2023-ban, mint az azt megelőző évben. Az utaskilométerenként számított átlagos 51,5 grammos karbonkibocsátás a légitársaság eddigi legalacsonyabb éves eredménye volt. A légitársaság fenntarthatósági stratégiájának kiemelten fontos elemei közé tartozik még a repülőgépflotta folyamatos megújítása, a működési hatékonyságra vonatkozó kezdeményezések és a fenntartható üzemanyagba történő beruházások.

„Ez a minősítés tanúskodik mindarról a munkáról, amelyet a környezeti hatások kezelése érdekében végzünk. Egy utaskilométerre vetítve a Wizz Air már így is a világ legalacsonyabb karbonkibocsátásával rendelkezik, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy idén a CDP rangsorán is előbbre tudtunk kerülni, különösen annak fényében, hogy a szervezet szigorította kritériumait. Fenntarthatósági stratégiánk erős, továbbra is a legmodernebb repülőgépekbe és fenntartható repülőgép-üzemanyagba fektetünk, valamint elkötelezettek vagyunk amellett, hogy 2030-ig további 25 százalékkal csökkentsük szén-dioxid intenzitásunkat” – mondta Yvonne Moynihan, a Wizz Air fenntarthatóségért felelős igazgatója.