Előadások a zarándoklatról a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom negyedik alkalommal csatlakozik a „Földrajz éjszakája” elnevezésű nemzetközi eseményhez.

„Tesszük ezt azért, hogy Pest ősi templomát (hitéleti, kulturális, látogatóforgalmi szerepét) a lehető legtöbb csatornán keresztül be tudjuk mutatni a belföldi-,és nemzetközi érdeklődők számára. Sajnos a vírusjárvány már 2020-ban is korlátozta a lehetőségeinket. Tavaly egy online templomi tárlatvezető sétát, valamint – együttműködve Magyarország minszki nagykövetségével- egy országismertető programot bonyolítottunk le a templom Facebook felületén keresztül. Ebben az évben is online eseményekben gondolkodunk! Olyan előadásokat szeretnénk bemutatni, amelyek vezérfonala kapcsolódik a geográfiához, valamint valamilyen módon kapcsolódik a hitélethez is.” – olvasható a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom közleményében.

A program, amelynek fókuszába a zarándoklatot helyzeték 2021. április 9-én (pénteken) este:

  • 19:15óra: A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, a zarándokok új budapesti célpontja. Köszöntőt mond: Dr. Osztie Zoltán plébános (előadó: Aranyossy Mihály, a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom munkatársa
  • 20:00 óra: Zarándokélmények a Mária Út magyarországi szakaszán (előadó: Dr. Szabó Tamás, a Mária Út Egyesület elnöke)
  • 21:00 óra: Litvánia –Zarándoklat a „Keresztek hegyéhez” (előadó: Kuzmányi István, a Litvánia című útiköny szerzője (Medicina KönyvkiadóZrt., 2009.)
  • 22:00 óra: Cebu városa, Délkelet-Ázsia legnagyobb keresztény zarándokhelye (előadó: Dr. Lányi Béla verbita missziós szerzetes Cebu-ból) Az előadások időtartam: 45-45 perc, A vetített képes előadásokat a Zoom rendszer felületén, illetve innen megosztva Facebook-felületeken közvetítik.