Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Tölli Bálint, a soproni Hotel Szieszta igazgatója

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire számíthatnak a vendégek és mire a szállodák, az idei szezonban, az általunk megkérdezett hotelekben.

Hogyan indult az év eleje a házban a vendégforgalom tekintetében?

Rendkívül örömteli fejlemény, hogy a 2021 nyarától meginduló emelkedő tendencia, még a korlátozások ellenére is, illetve a folyamatosan enyhülő utazási feltételekhez igazodva jelentősnek mondható a továbbiakban is.

Mivel készülnek a tavaszi-nyári időszakra?

A szálloda folyamatosan megújul, fokozatosan, szakaszos lezárások mellett sikerült komplett nyílászáró cserét végrehajtani és a szálloda kazánrendszere és hőszigetelése is megújult. Jelenleg négy szintünk teljes felújításon esik át, melynek első eredményei, az első új szobáink már az idei nyárra elkészülnek. Büszkén mondhatjuk el, hogy átadásra került Nyugat-Magyarország legújabb és legmodernebb konyhája szállodánkban a XXI. század színvonalán, amely akár egyszerre 600 adag kifőzésére is alkalmas, nem véletlenül, hiszen a köznyelvben a Hotel Sziesztát a „hatszázágyas” néven emlegették.

Milyen látnivalók, programok vannak a szálloda körzetében?

5,5 hektáros területen terül el a szállodánk, amelynek a parkja is megújul. Mindezek mellet tőlünk indulnak a a teljesen felújított gyalogos- és kiránduló útvonalak is a Károly Kilátó és a TV Torony felé is. Teljesen felújított erdei tornapályák és mountain bike pálya is található a környéken, illetve szállodánktól 900 méterre ott a 2021-ben átadott, teljesen újjáépített Lövér sportuszoda, amellyel szoros együttműködésben a haza úszóélet egyik bázisának számítunk, edzőtáborok rendszeres helyszíneként.

Milyen szezonra számítanak?

A főszezon Sopronban általában nem az iskolaszünettel, hanem a VOLT fesztivál indulásával esik egybe, amely idén június 21-én kezdődik. Nyáron még a remek főszezon mellet városunk ad otthon a női U20-as kosárlabda Európa-bajnokságnak és szállodánk látja vendégül a legtöbb csapatot is, így elmondhatjuk, hogy az őszi kiránduló és konferenciaszezon előtt is remek kilátásokkal szemléljük az évet.