A Turkish Airlines nagyszabású rendezvényen mutatta be, hogyan újította meg az összes fedélzeti étkezési menüjét.
A Turkish Airlines, a török nemzeti zászlós légitársaság, amely a világon minden más légitársaságnál több országba repül, a belföldi és a nemzetközi járatok turista és a business osztályain egyaránt megújította a felszolgált menüsorokat. Az új ételválasztékban a hagyományos török konyha mellett a világkonyha ízei egyaránt megtalálhatók, miközben a menükben felhasznált termékek 80 százalékát helyi termelőktől szerzi be. Az egészséges táplálkozási trendek (fehérje, zöldség, gyümölcs alapú és alacsonyabb szénhidráttartalmú összetevők) szerint kialakított menüket szakértő séfek készítik naponta a legfrissebb alapanyagok felhasználásával.
A megújult fedélzeti étkezési koncepcióval kapcsolatban a Turkish Airlines igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának elnöke, Prof. Dr. Ahmet Bolat kijelentette: „Mint az a zászlós légitársaság, amely a világ legkiválóbb ízeit kínálja vendégeinek, olyan menüt készítettünk, amely a hagyományos török konyha és a világkonyha nyomait egyaránt tartalmazza. Ezzel az új koncepcióval a Turkish Airlines fenntarthatósági elvének keretében olyan gyakorlatokat is kezdeményeztünk, amelyek célja a műanyag-felhasználás és a csomagolási hulladék csökkentése. Miközben a török ízeket mutatjuk be vendégeinknek, a fenntarthatóság érdekében arra is törekedtünk, hogy a papír alapú menükártyáinkat digitális platformokra töltsük fel, hogy a jövő generációi is megismerhessék ezeket az ízeket.”
Az új turistaosztály menüiben a korábbi kínálattól eltérően a járatok reggeli óráiban tojásételek, házi készítésű müzli és sajtféleségek szerepelnek majd, míg az étkezések alkalmával regionális előételeket szolgálnak fel a frissen készített tészták és grillezett opciók mellett. A business osztály étkezési szolgáltatásaihoz házi készítésű tészták, gombócok és spagettiváltozatok kerülnek, valamint olyan főételek, mint a kézi darálás után faszénen sütött adanai kebab, grillezett hal és sokféle regionális előétel.
Emellett, míg korábban csak két főétel-választékot kínáltak a reggeli kiszolgálás során, az új időszakban három különböző főételt szolgálnak fel. Az étlapot egyéb opciókkal, például palacsintával és bundáskenyérrel is gazdagítják, és egészségesebb reggeli tételek is bekerülnek az új étlapra.
Ezen kívül az új menükben az üzleti osztály vendégei különböző házi készítésű mocktaileket (alkoholmentes koktélok) és egészséges alapanyagokból készült detox italokat is kapnak.
é. z.