Faro, Alicante, Szkíathosz – életbe lépett a budapesti repülőtér nyári menetrendje

Faro

Március 31-én, a nyári időszámítás kezdetén életbe lépett a budapesti repülőtér új menetrendje, amely a slágerúticélok mellett számos izgalmas újdonságot is kínál mindazoknak, akik tengerparti kikapcsolódásra, vagy épp egy új kultúra felfedezésére vágynak idén nyáron. Összesen 39 légitársaság 130 közvetlen desztinációjából választhatunk, a járatsűrítések miatt pedig még könnyebben tervezhetjük meg a nyaralást kedvenc városainkba.

Szkíathosz Fotó: visit-skiathos-greece.com

Az egyik ilyen, sokak által várt város a portugáliai Faro, ahová heti két alkalommal repülhetünk el a Ryanairnek köszönhetően. Portugália legdélebbi városa már önmagában színes kulturális kalanddal várja az utazókat, de jó hír az aktív kikapcsolódásra vágyóknak, hogy a Farónak otthont adó Algarve tartomány számos kirándulóhelyet és szörfparadicsomot rejt magában – és persze festői tengerpartokból sincs hiány. Szintén újdonság Szkíathosz szigete, amelyet a kedvező menetrendnek köszönhetően akár egy hosszú hétvége keretében is meglátogathatunk. Amellett, hogy a görög szigetek paradicsomi hangulatát kínálja, Szkíathosz a világ egyik legérdekesebb repülőterével is büszkélkedhet: a repülés rajongói az tengerparton fekve élvezhetik a fejük felett alacsonyan szálló gépek látványát. Az ír légitársaság menetrendjében további újdonságnak számít Milánó (MXP), Tirana, Frankfurt-Hahn és Trieszt, és nyártól még több járattal közelíthető meg húsz meglévő úti cél, köztük Alicante, Bari és Róma is.

A Wizz Air kínálatában mostantól olyan, sokak által még felfedezésre váró desztinációk válnak elérhetővé, mint az örmény főváros, Jereván, ahol közeli kirándulóhelyeket, ősrégi kéziratokat, egy nagymúltú mecsetet és bolhapiacokat ismerhetünk meg, és Brassó, Erdély egyik legfontosabb városa történelmi jelentőségű várakkal és a Drakula-kastélyként is emlegetett Törcsvári Kastéllyal. Emellett mostantól a légitársaságnak köszönhetően csak egy rövid repülőút választja el a magyar fővárost Brüsszeltől, Bukaresttől, Stuttgarttól és Valenciától is, júniustól pedig emelkednek a járatszámok többek között az alicantei, athéni, bázeli, glasgow-i, madridi, máltai, milánói, nápolyi, nizzai, római, thesszaloniki, tiranai, valamint párizsi útvonalakon.

Brassó

Az európai úti célok között a legnagyobb mértékben Tirana, Catania, Madrid, Alicante, Berlin, Genf, Bázel és Amszterdam irányába nő a járatsűrűség, Budapest és a holland főváros között például péntek kivételével napi 5 összeköttetést kínál a KLM a legfrekventáltabb hónapokban.

Jó hír a Távol-Kelet rajongóinak, hogy a nyári menetrend rengeteg lehetőséget kínál elsősorban Kína felfedezésére: az ország már heti 13 járattal érhető el, átszállás nélküli összeköttetést kínálva Peking, Sanghaj, Ningbo és Csungking felé.

Az új menetrendben az Air China kettőről háromra növeli pekingi járatainak számát, a China Eastern pedig napi összeköttetést vezet be Sanghaj irányába az eddigi heti három helyett. Szöul irányába is nő a járatszám: a Korean Air heti háromról négyre bővít, aminek köszönhetően a LOT járataival együtt már összesen heti 8 indulási lehetőség közül választhatunk Budapest és a dél-koreai főváros között.