Felfedezőknek: megújult a Vienna City Card

Belvedere, Egon Schiele festményének vizsgálata a kiterjesztett valóság módszerével © WienTourismus/ Paul Bauer

Megújult a hivatalos Vienna City Card, vagyis a Bécs-kártya, ami rengeteg különböző kedvezményre jogosít az osztrák főváros múzeumaiban, színházaiban, vagy éttermeiben. Az új kártya most exluzív élményekkel várja a kísérletező kedvű helybélieket és turistákat.

Bepillantanánk a Belvedere Egon Schiele festményeinek felülete alá, high-tech módszerekkel? Az igazgatóval közösen szeretnénk felfedezni a Művészettörténeti Múzeumot, vagy az Albertinát? Ellátogatnánk a Kerületek Méhészetébe? Csak néhány a százhatvan folyamatosan bővülő lehetőség közül, amit az új Bécs-kártyával megtehetünk.

A Vienna City Card „Experience Edition“ azoknak a turistáknak és helyieknek szól, akik a szokatlan élményeket keresik és a várost új szemszögből szeretnék megismerni. Sok exkluzív lehetőség kizárólag azok számára ingyenesen elérhető, akik ezt a digitális “kártyát” birtokolják, más helyeken pedig húsz százalékos kedvezményt kapnak. Nemcsak a művészet, de a kulináris élvezetek kedvelőit is megszólítja a Bécs-kártya, rengeteg étterem és bár kínál kedvezményeket, de ha magunk alkotnánk valamit, egy workshop keretében azt is megtanulhatjuk, hogyan készül a tradicionális osztrák street-food, a Bosna. A kártya éves díja 25 euró, angol és német nyelven elérhető az “ivi” nevű városi idegenvezető applikációban, vagy Bécs Város turisztikai honlapján. További információ itt.