Elérkezett a 100. rendezvény. A Vámház körúton ünnepelnek a különleges gasztroínyencségeket kínáló mozgó éttermek.
Divathullámnak hitték, de túlélte, sőt sikeresen zárta a Covid éveit. A gazdasági válság ellenére minden nagyvárost megetetett, és Magyarország legtöbb hamburgerét, pizzáját értékesítette a rendezvényein az elmúlt 10 év alatt. A 100. esemény alkalmából szeptember 21-22-én a Vámház körúton ünnepel az ország minden mozgó étterme.
Szeptember végén az elmúlt 10 év minden közönségkedvenc autója, a szakmai elismerések tulajdonosai és valamennyi díjazott food truck kitelepül régi és új ízeivel. Szombaton és vasárnap pedig workshopok keretében a legismertebb autók bemutatják, hogyan alakult át az utcakaja az elmúlt 10 év alatt: hogyan lett a hamburgerből smashed burger, hogyan váltak magyar kedvenccé ázsiai ízei, mekkorát robbant a BBQ, és, miképp tudott a churros a legnagyobb sláger maradni 10 éven keresztül.
„A legbüszkébb arra vagyok, hogy a strandbüfék és az üvegtirgrisek után sikerült igazi gasztroélményt vinnünk au utcára” – mondta Horváth Zoltán a Food Truck Show alapító tulajdonosa, aki szerint mára nélkülözhetetlen műfajjá váltak a vendéglátás terén és nélkülük már nincs fesztivál, városi rendezvény vagy falunap.
Az ingyenes, gyerek- és kutyabarát fesztiválon a Kálvin tér és a Szabadság híd pesti hídfője között, az autómentes napokon lehet idén a legjobb street food-okat megkóstolni.
Fotó: Food Truck Show
További információ: (2) 100. Food Truck Show – Budapest | Facebook