Görög partoktól kel útra a Celebrity Apex

A Celebrity Apex

A Celebrity Cruises bejelentette európai visszatérését is. A hajótársaság elnök-vezérigazgatója, Lisa Lutoff-Perlo megerősítette, hogy a vadonatúj Celebrity Apex, a több nemzetközi elismerést szerzett Edge sorozat második hajójának régen várt nemzetközi bemutatkozására június 19-én kerül sor Görögországban.

A pazar 7 éjszakás hajóutak Athénból indulnak majd, egészen szeptember végéig. A Celebrity Apex a Földközi-tenger legidillibb pontjait látogatja meg, köztük Mykonos, Rodosz és Szantorini szigetét. A hajóutakat március 30-tól lehet foglalni.

A Celebrity Apex teljes személyzete be lesz oltva a COVID-19 ellen és a hajóúton csak teljesen beoltott felnőttek vehetnek részt. A 18 év alatti gyermekeknek 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kell rendelkezni a hajóraszálláskor. A bejelentés pár nappal követte a Celebrity Cruises karib-tengeri visszatéréséről szóló hírt, mely szerint szintén júniusban indulnak St. Maartenről a 7 éjszakás nyári hajóutak.

A hajótársaság visszatérése az Égei-tengerre a Celebrity Cruises görög öröksége miatt is különleges. A hajótársaságot a Chandris család alapította 1988-ban, és csak később lett a Royal Caribbean Group része, amely most a Bahamákon indul újra. A Celebrity Cruises máig görög gyökerekkel rendelkezik, hiszen a flotta tengerész tisztjeinek 70%-a görög, akik közül negyvenen kapitányok vagy főmérnökök, mint Dimitrios Kafetzis, a Celebrity Apex kapitánya.