Ha épp Párizsba készül, vagy már ott van – mutatunk egy jó programot!

Június 14. és 16. között fennállásának századik évfordulója alkalmából a Citroën ünnepelni hívja az érdeklődőket Párizs 15. kerületébe, ahol 1919-ben a márka története kezdődött.

A legelső Citroën modell, a Type A bemutatkozására 1919 júniusában került sor Párizsban. Az évforduló megünneplésének színhelyéül a márka azt a 15. kerületet választotta, ahol százéves története elkezdődött. A Szajna-parttól néhány méterre, nem messze onnan, ahol a híres javeli gyár volt, az egyik utca egy éjszaka leforgása alatt teljesen új jelmezt ölt, nem kis meglepetésére a reggel arra járóknak. A rue Linois-n 400 méter hosszan gyönyörködhetünk majd az elmúlt 100 évet jelképező 100 személygépkocsi és furgon látványában.

A szabadtéri kiállításon a következők lesznek láthatók:

  • 4 tanulmányautó
  • 74 történelmi modell
  • 14 versenyautó
  • 3 modell a kaland jegyében
  • 5 modell a márka jelenlegi választékából

Az ingyenesen és szabadon látogatható kulturális esemény garantált meglepetéssel szolgál minden arra járó számára. A „Born Paris XV” névre hallgató kiállítást, mely lehetőséget ad e különleges örökség megismerésére, illetve újrafelfedezésére, a látogatók három napon át élvezhetik egy olyan városrészben, melynek életében 50 éven át meghatározó szerepet játszottak a Citroën autógyárai.