Három új szabadidő autóval állt elő a Honda

A japán gyártó a közelmúltban bemutatta a tisztán elektromos e:Ny1-et, a hibrid ZR-V-t, valamint az új CR-V-t, amely elérhető lesz plug-in kivitelben is.

A Honda az elmúlt években a teljes európai személygépjármű-választékát „elektrifikálta”, legutoljára színre lépett a Civic legújabb, kizárólag hibrid változatban megvásárolható nemzedéke, ami arról árulkodik, hogy a japán cég rendkívül elkötelezett az elektromos átállás és az elektromos mobilitás mellett, sőt a fejlesztések újabb szakaszába lépett régiónkban.

– Európa fontos a Hondának, hiszen nagyon sok hűséges vásárlónk van ebben a térségben, akik elégedetten használják autóinkat, motorkerékpárjainkat és szerszámgépeinket – mondta el Katsuhisa Okuda, a Honda Motor Europe elnök-vezérigazgatója. – Rég nem mutattunk be egyszerre annyi autót, motort és műszaki fejlesztést, mint ma.

A vadonatúj ZR-V és a CR-V is megvásárolható lesz teljes-hibrid kivitelben, s utóbbi – a márka történetében először – plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető Európában. Legalább ennyire fontos a vadonatúj e:Ny1, a márka második tisztán elektromos európai járműve, ugyanis 412 km-es – károsanyag-kibocsátás nélküli – hatótávval büszkélkedhet.

Az Egyesült Királyságban például már elérhető egy roppant költséghatékony és fenntartható, tiszta energiát felhasználó, házi töltőrendszer, amire a Honda legújabb szabadidő-autója, az új e:Ny1 és a CR-V plug-in hibrid is csatlakoztatható, a meglévő Honda e mellett. A bevezetés második fázisban a vásárlók már saját ökorendszerükben használhatják majd fel az általuk termelt napenergiát. A terv utolsó lépése a szolgáltatás elterjesztése lesz Európa-szerte, a nem Honda járművet használók körében is.