Határtalan Kárpát-medencei borünnep a Duna Palotában

Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre a Bormedence Kárpát-medencei borünnep.

A Magyar BOR Intézet és Kárpát-medencei partnerszervezetei évek óta tevékenykednek a Kárpát-medencei magyar-magyar kapcsolatokért, illetve a Kárpát-medencei magyar borkultúra népszerűsítéséért. 2017 decemberében szervezték meg első alkalommal a Bormedence – borok, ízek, élmények a Kárpát-medencéből borkultúra eseményt, idén pedig immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a határtalan Kárpát-medencei borkultúra ünnepe, ez alkalommal a Duna Palotában, október 10-én, 15-22 óra között.

Idén is sétálókóstoló lesz, közel 50 kiállító közreműködésével – anyaországi és külhoni meghívottakkal, így a Kárpát-medence több borvidéke bemutatkozik. Több, mint 150 tétel kóstolható korlátlanul. Idén két belhoni borvidék kerül meghívásra, mint a rendezvény díszvendégei: Bükk és Mátra.

A rendezvényen megannyi érdekes program lesz: például Boregyetem – ingyenes bemutató-kóstolók, középpontjában hagyományos Kárpát-medencei szőlő- és borfajtákkal:

  • Bükk Borvidék és Szövetség a Bükki Borvidékért borai bemutató
  • New Mátra borai bemutató
  • Naturális borok a Kárpát-medencéből
  • Ősi Kárpát-medencei szőlőfajták borai

Mint az a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón kiderült, olyan bükki bort is lehet majd kóstolni, amely bekerült az egyik Michelin-csillagos étterembe. A Bükki Borvidék képviseletében, a Gallay pincészettől érkező Borbély Roland elmondta: Bogácstól Edelényig terjedő szőlőültetvényeken fiatal első és második generációs borászok próbálnak prémium borokat előállítani. Büszkén említette, hogy a siker nem is maradt el, mert a Zenit fehérbor bekerült az egyik Michelin-csillagos étterembe.

Egy belépőért több, mint 150 bor szabadon kóstolható, sőt, a jegy tartalmazza a feliratozott kóstolópoharat is! Elővételes jegyek www.bormedence.hu/jegy Elővételes ára: 4900 Ft-tól / fő.  További információ itt és itt.