Idén is tulipánparádé és szüret Kőröshegyen

A tavasz megérkeztével idén is Magyarország egyik legvarázslatosabb eseménye, a Kőröshegyi Tulipánszüret hívogat minden virág- és természetkedvelőt és persze tulipánszüretelőt.

 

A lenyűgöző látványt nyújtó tulipánföldön zajló virágszüret, amely immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, idén is a Balaton déli partjának festői környezetében, közel félmillió, szemet gyönyörködtető tulipánnal várja a látogatókat. Az esemény szervezője a tavalyi elsöprő sikerre való tekintettel bővítette tovább a látogatható területeket, új fotózási lehetőségeket is kínálva, hogy az idelátogatók felejthetetlen emlékekkel és csodás képekkel térhessenek haza.

A tulipánszüret, mint a korai tavaszi időszak egyik turisztikai csúcspontja, április 21-ig tart nyitva minden nap, hétköznap 9:00 és 17:00 óra, hétvégén pedig 9:00 és 18:00 óra között. A nyitvatartás azonban változhat az időjárás és a virágzás függvényében, ezért a szervezők arra buzdítanak mindenkit, hogy kövessék a hivatalos kommunikációs csatornáikat a legfrissebb információkért. A belépőjegy ára 1000 forint, 12 éves kor alatt ingyenes, a tulipánok darabonkénti ára pedig 300 forint. A jegyek előzetes megváltása ajánlott a gyorsabb bejutás érdekében, de a helyszínen is van lehetőség jegyvásárlásra.

A Kőröshegyi Levendulásban tartott Tulipánszüreten két, kifejezetten fotózásra kijelölt tulipánmező áll a látogatók rendelkezésére, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes hátteret. Ezenkívül a gazdag fajtaválasztékú tulipánok folyamatosan nyílnak a szüret ideje alatt, biztosítva, hogy mindenki találjon kedvére való virágot. Már csak azért is, mert az esemény nem csupán egyedülálló fotózási lehetőséget biztosít, hanem arra is lehetőséget ad, hogy a látogatók saját kezűleg szedhessék le és vigyék haza a frissen virágzó tulipánokat. Vagyis egy kőröshegyi látogatás ilyenkor nem csak a virágok szépségével, hanem az aktív részvétellel és a természet közelségével is gazdagít mindenkit. Parkolási lehetőség bőven akad és miközben a szervezők bőségesen adnak tanácsot a tulipánszedéssel kapcsolatban, metszőollók is kölcsönözhetők, miközben a hagyományokhoz híven, a négylábú kedvencek is szívesen látott vendégek az eseményen.

Meichl Gréta Fotók: koroshegyilevendulas.com