Irodalmi szalontól a bolhapiacig – hétvégi programajánló

Bolhapiac, e-színház, irodalmi szalon – ezen a hétvégén is sok program közül választhatunk.

Antik Placc – Régiség és dizájn piac Budapesten a Klauzál téri Vásárcsarnokban. (1072 Klauzál tér 21.) Az új nemzedék szívesen válogat értékesebb antik tárgyak és képek között, a Placc célja az antikvitás világának megkedveltetése a mai generációval, és felhívni figyelmüket ezekre az értékekre, új megvilágításba helyezni az antik, a dizájn, a régi és az új keveredését. Vasárnaponként, így február 7-én is, 10-17 óráig a Placcé a terep a piacon.

Virtuális élet a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. A programsorozat részeként 2021. január 15. – február 14. között az Irodalmi Szalon összeállítása Kosztolányi Dezső műveit, munkásságát mutatja be. A költő legszebb versei szólalnak meg – az Ilona, a Halotti beszéd, az Üllői-úti fák.

Ugyancsak a Kulturális Szalon -Tamási Áron termében február 11-én, csütörtökön 17:00 órakor a Cziffra Fesztivál Ifjú Tehetség-díjasainak koncertjére kerül sor. Közreműködők: Kokics Dorina Fanni (klarinét), Báró Lili (hegedű), Gyúró András (ütőhangszerek). Műsoron a többi között: Ibert: Két közjáték fuvolára, hegedűre és zongorára, Massenet: Thaïs – meditáció, Kókai: Verbunkos rapszódia. A rendezvény a Cziffra György-Emlékév része.

E-színház

Tartuffe – az Örkény István Színházban játsszák Moliére komédiáját. Rendező: Bagossy László, fordította Parti Nagy Lajos. Az előadást 2 részben, egy szünettel játsszák, hossza kb. 150 perc. Időpont: 2021. február 7. 20:00. „Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna. Amit sötétben mondtok, világos nappal hallják majd, és amit a zárt falak közt fülbe súgtok, azt a háztetőkről fogják hirdetni.” Lukács evangéliuma 12. 1.-3.

Felvételről: Hallgatni akartam. A Vígszínházban adják elő Márai Sándor művét, amelyet színpadra alkalmazott B. Török Fruzsina. Rendező: Marton László. Az előadást szünet nélkül játsszák, hossza 1 óra 35 perc. Időpont: 2021. február 6. 19:00-

Koncertek

2021. febr. 06. (10:30) Dobszay-Meskó Ilona – Tarr Ferenc: FEHÉRLÓFIA.

Helyszín: Budapest Music Center – BMC Ház (1093, Mátyás utca 8.) A Fehérlófia az egyik legismertebb és egyben legarchaikusabb magyar népmese. Évszázadok óta adódik szájról szájra, hiszen olyan sok bölcsességet, tudást rögzít, ami koroktól függetlenül érdekes és érvényes mindenki számára.
Közreműködik: Óbudai Danubia Zenekar, karmester: Dobszay-Meskó Ilona, mesélő: Lukácsházi Győző.