Járatnyitás: Ningpo-Budapest útvonallal jön a Shanghai Airlines

Kezdetben két charter, majd június közepétől hetente egy, júliustól pedig heti két menetrend szerinti járatot tervez Ningpo és Budapest között a China Eastern-csoporthoz tartozó Shanghai Airlines a Boeing 787-9 Dreamlinereivel – írta az AIRportal.hu.

A cikk szerint Járatot indít Ningpo (Ningbo Lishe nemzetközi repülőtér) és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között a China Eastern-csoporthoz tartozó Shanghai Airlines, jelentette be a légitársaság a Ningpo városában harmadszor megrendezett Kína-Közép-Európa kereskedelmi kiállításon csütörtökön.

A járatnyitás két fázisban történik, kezdésként május 29-én, majd június 5-én két közvetlen charter-járatpár repül a Jangce-delta régióban, Csöcsiang tartomány északkeleti részében lévő város és a magyar főváros között. A második fázisban június 12-től már hetente egy alkalommal, hétfőnként menetrend szerinti járatként repül az útvonalon a légitársaság, júliustól pedig hetente két közvetlen járatra bővül az összeköttetés a tervek szerint.

Nemrég írtunk arról, hogy bejelentések szerint kétszeresére nőhet a Kína és Magyarország közötti járatok száma.