Járvány után: így utazhatunk most Tunéziába

Tunézia is egyre kedvezőbb feltételekkel várja a pihenni vágyó utasokat. Itt vannak a legfrissebb információk az utazási feltételekről.

1. 2021. június 1-től a Tunéziába tartó utasnak nem kell negatív PCR tesztet bemutatnia, amennyiben:

  • Mindkét oltást már megkapta, és ezt egy QR-kóddal ellátott igazolással alá tudja támasztani.
  • Az illetékes hatóságok által kiállított orvosi igazolással bizonyítani tudja, hogy az utazás napja előtt minimum 6 héttel korábban átesett a koronavírus fertőzésen.

2. Azon 12 év feletti utasoknak, akik az 1. pont feltételeinek nem felelnek meg, az indulás napjától számított 72 óránál nem régebbi (QR-kóddal ellátott vagy hatóság által kiállított) negatív PCR tesztet kell bemutatniuk a megérkezésnél.

3. Azok az egyéni utasok, akik az 1. pont feltételeinek nem felelnek meg, egy kötelezettségvállalási nyilatkozatot mutatnak be a határátlépésnél arról, hogy a hoteljüket 7 napig nem fogják elhagyni.

4. Azon utasok, akik szervezett utazás keretében charter vagy rendszeres járaton érkeznek Tunéziába:

  • Tunéziába érve csoportosan utaznak és mozognak a szálláshelyen belül és azon kívül is.
  • Szigorúan betartják be a tunéziai Covid-19 egészségügyi kézikönyv szabályait.

5. Az országba érkező utasokat véletlenszerűen tesztelik a határátlépésnél és a pozitív eseteket egy erre kijelölt központban különítik el.

A Tunéziai Turisztikai Minisztérium tájékoztatása szerint az elkövetkezendő napokban elkezdik mindazon idegenforgalmi szektorban dolgozó alkalmazottak oltását, akik közvetlen kapcsolatban állnak turistákkal, többek között az idegenvezetők, szállodák, éttermek, utazási irodák, múzeumok és régészeti parkok munkatársait. Az oltási kampány Tunézia több régiójában folyik az Egészségügyi Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint a Turisztikai Szakmai Szövetség részvételével. A minisztérium döntése értelmében az idegenforgalmi ágazat kiemelt helyet foglal el a koronavírus-járvány megfékezését célzó nemzeti oltási programban.