Játékokkal nyugtatják az utasokat a koronavírus miatt karanténba került óceánjárón

Tovább nőtt a koronavírus fertőzéssel diagnosztizált utasok száma a Honkongból érkezett Diamond Princess óceánjáró üdülőhajón, amelyet Jokohama partjainál helyeztek karanténba Japánban. A fertőzés terjedésének veszélye mellett az utasok kedélyállapotának karbantartása is nagy kihívás a hajóstársaságnak.

A Princess Cruises legfrissebb közleményéből nemcsak az derült ki, hogy a szerdán megvizsgált és koronavírussal diagnosztizált 10 utas után tegnap újabb 10 , ma pedig tovább 41 utasnak lett pozitív a koronavírus tesztje és a fertőzött utasokat kórházba szállították. A hajóstársaság azt is közölte: mindent megtesz azért, hogy az óceánjáró fedélzetén rekedt, 14 napra karanténba helyezett utasok számára minél kényelmesebb és a körülményekhez képest megnyugtató helyzetet teremtsen.

Mindez azért is komoly kihívás, mert az utasok nem hagyhatják el a kabinjukat, az erkéllyel rendelkező szobák utasainak is mindössze annyi lehetőségük van arra, hogy a külvilággal érintkezzenek, hogy kimehetnek levegőzni a balkonra. Éppen ezért a Princess Cruises ingyenes  wi-fi–vel és ingyenes telefonálási lehetőséggel biztosítja, hogy a hajón rekedtek tartani tudják a kapcsolatot az otthon maradt aggódó szeretteikkel, ismerősökkel. Azoknak  az utasoknak pedig, akik balkon nélküli – azaz belső, vagy csak ablakos kabinban tartózkodnak- rotációs rendszerben , bizonyos időközönként szervezi meg a hajóstársaság a fedélzetre juttatást ahol meghatározott ideig tartózkodhatnak a friss levegőn.

Az ételt és az italt az utasok a szobájukba szervírozva kapják meg a közösségi éttermek helyett ezzel is elkerülve a továbbfertőződés továbbterjedésének veszélyét.A szobákban elérhető  tv csatornák és filmek teljes körét ingyenessé tették, a fizetős csatornákat is feloldották, miközben mától “robosztus” mennyiségű, a világ minden fontosabb nyelvén nézhető filmekkel gazdagították a kínálatot. Emellett könyveket is olvashatnak a szobában rekedt utasok, akiknek a szórakoztatására a meglévő készlet mellé újabb, nagy mennyiségű játékot és puzzle-t vittek fel a kifejezetten az ázsiai piac igényei szerint megépített, 2670 utas és 1100 fős személyzet befogadására képes Diamond Princess fedélzetére.

Kocsis Erika