Jelentősen drágulhat a balatoni nyaralás

Fotó: mtu.gov.hu

Az élelmiszerárak és az energiaszámlák növekedése a vendéglátóiparban és a turizmusban is érezteti majd hatását, így a balatoni nyár is drágább lesz – számolt be az rtl.hu.

Az RTL-nek Flesch Tamást, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke azt mondta, akár 15-20 százalékos drágulásra számíthatunk majd a Balatonnál idén nyáron. A csatorna példaként említi: másfél millió forintért is találni a Balatonon négycsillagos szállodát nyárra négyfős családnak egy hétre. A legnagyobb szálláshirdető portálon 250-300 ezer forintnál kezdődnek a legolcsóbb háromcsillagos szállodák, ha egy négyfős család egy hétre utazna a nyáron Balatonhoz.

A tűrőképességnek a határán vagyunk, hogy mennyiért lehet eladni szolgáltatást – mondta Flesch Tamás, amikor arról kérdezték, hogy hol állhat meg a drágulás. Megjegyezte, egyre később foglalnak az emberek, pedig az előre foglalással sokat lehetne spórolni. Főleg úgy, hogy a szállodaipar nagy része mára rugalmasabb lett, könnyebben visszavonhatjuk a foglalást, mint előtte.