Jön a fürdő a fürdőben az Európabajnok Hungarospaban

Noha forgalmuk 2008 óta minden évben rekordot dönt, a fejlesztésekkel idén sem állnak le, most egyebek mellett egy nagyszabású, több mint hárommilliárd forintot értékű fejlesztési projektbe vágtak bele – mondta Az Utazónak adott interjújában Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a hajdúszoboszlói Hungarospa vezérigazgatója, Czeglédi Gyula.

– Milyen volt a Hungarospa múlt éve?

– A Hungarospa forgalma 2008 óta minden esztendőben rekordot dönt, és nem volt ez másként tavaly sem, amikor minden idők legeredményesebb évét zárhattuk. 2018-ban az előző évhez képest összességében három százalékkal nőtt a fürdőkomplexum vendégforgalma, több, mint 1,8 millió fürdőszolgáltatást és 800 ezer gyógyszolgáltatást értékesítettünk. A korábbi évekhez képest vendégeink mintegy hatvan százaléka érkezett belföldről, amiben nagy szerepe volt a SZÉP-kártyának. Ezzel együtt a nyári főszezonban, júliusban, augusztusban a külföldi vendégek vannak többségben, ami Hajdúszoboszló nemzetközi ismertségének és a külföldi reklámtevékenységünknek köszönhető.

A jövő Hungarospa-ja még több, még színvonalasabb szolgáltatást nyújt majd – mondja a vezérigazgató, Czeglédi Gyula

– A rekordév ellenére sem álltak le a fejlesztések.

– Így van, tavaly két új gyermekmedencét vehettek birtokba a strandolók, kempingünkbe pedig új mobilházakat telepítettünk.

– A fejlesztések és a vendégforgalmi adatok mellett más is volt, ami sikereiket igazolta: újra a bekerült az ötven legbefolyásosabb turisztikai szakember közé.

– 2018-ban negyedszer ért ez a megtiszteltetés, amire nagyon büszke vagyok, de azért tudni kell, hogy ez nem csak személyes elismerés, a Hungarospa eredményeinek is szól.

– Milyennek látja eddig 2019-et? Újabb rekordévre készülnek?

– A hűvös, esős május miatt az előző évhez képest négy-öt százalékos lemaradás volt a vendégforgalomban, de ez június végére kiegyenlítődött. A korábbi évekhez hasonlóan a nyári főszezonban sokan érkeznek hozzánk a környező országokból. Elsősorban Lengyelországból, Romániából és Szlovákiából. Fontos változás, hogy az előző évekhez képest sokkal több turistát láthatunk vendégül Ukrajnából. A július jól indult, de egy újabb hűvös, esős hét miatt megint két-három százalékkal csökkent a vendégforgalom. Mindez jól mutatja, mennyire ki vagyunk téve az időjárási kockázatoknak, s hogy a tavalyi rekord vendégforgalom megismétlése nagyon nehéz lesz. Persze minden tőlünk telhetőt megteszünk, és miközben a lehető legjobb színvonalú szolgáltatással várjuk vendégeinket, már a további beruházásokra is koncentrálunk.

– Milyen fejlesztésekről van szó?

– Egy nagyszabású, több mint hárommilliárd forintot értékű fürdőfejlesztés indult el július elsején. A strandfürdőben, a csónakázó tó partján új, egyedi, minőségi igényeket kielégítő élményövezetet alakítunk ki. A beruházás a Debrecen, Hajdúszoboszló Hortobágy, Tisza-tó kiemelt térség fejlesztésének részeként valósul meg a magyar állam 1,5 milliárd forintos támogatásával.

Egy színvonalas szabadtéri wellness fürdő épül, ahol különböző magasságokban lévő vízfelületek lesznek, vízeséssel, sziklákkal. Összesen 5 medencét alakítunk ki, lényegében egy fürdő lesz a fürdőben, amelynek teljes vízfelülete meghaladja a 2500 négyzetmétert. A Hungarospa Prémium Zóna egyszerre ezer fő befogadására lesz alkalmas. A munkával 2020. június végére végzünk, vagyis a jövő nyári strandszezonban már birtokba is vehetik a vendégek az újdonságot. A másik projektünk Aqua-Palace Élményfürdő bővítése. Az előkészületek már elkezdődtek, a kivitelezés várhatóan jövőre indul.

– Milyen lesz a jövő Hungarospa-ja?

– A jövő Hungarospa-ja még több, még színvonalasabb szolgáltatást nyújt majd, hiszen a vendégek mindig az újdonságokat keresik, vagyis a fejlődés soha nem állhat meg.

-kocsise-