Júliusban újra lesz Strandok Éjszakája

A Széchenyi Gyógyfürdõ és Uszoda (balról, elöl), mögötte a Fõvárosi Nagycirkusz, jobbról a Biodóm a Ballon kilátóból fotózva MTI/Balogh Zoltán

Az idén XIII. alkalommal hirdeti meg a Magyar Fürdőszövetség a Strandok Éjszakáját, amelynek várható időpontja 2022. július 30.-a, szombat lesz.

Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az MTI-nek elmondta: július közepéig várják a fürdők jelentkezését, amelyek éjszakáig tartó nyitva tartással tudják fogadni a fürdőzőket. A programhoz eddig tucatnyi fürdő csatlakozott. Minden évben július utolsó szombatján hosszított nyitvatartással és különleges programokkal várják országszerte több tucat strandon, gyógyfürdőben, termálfürdőben, és aquaparkban a látogatókat – tette hozzá.

Tavaly több tízezer vendég fordult meg a programhoz csatlakozó több mint 40 fürdőben a Strandok éjszakáján. A fürdők szabadon szervezhetnek helyi programokat és biztosíthatnak a vendégeknek kedvezményt. Minden fürdő igazodhat már kialakult saját nyitvatartási rendjéhez, a programhoz csatlakozás a szövetség tagjainak díjmentes – közölték. Magyarországon a természetes vizek strandjait nem számítva összesen nagyjából 200 gyógy-, és élményfürdő működik.

A csatlakozó fürdőkről és a részletes programokról a www.furdoszovetseg.hu weboldalon és a szövetség hivatalos közösségi oldalán, a Csobbanj velünk Facebook-oldalon lehet tájékozódni.