Júliustól nyit a máltai repülőtér

A máltai Idegenforgalmi és Fogyasztóvédelmi Minisztérium valamint a Máltai Idegenforgalmi Hivatal közös közleményben adta hírül: 2020. július 1-jétől újranyit a máltai repülőtér.

Kezdetben a következő országokból fogad gépeket a repülőtér: Németország, Ausztria, Szicília, Ciprus, Svájc, Szardínia, Izland, Szlovákia, Norvégia, Dánia, Magyarország, Finnország, Írország, Litvánia, Izrael, Lettország, Észtország, Luxemburg és Cseh Köztársaság. A későbbiekben további desztinációk felé is nyitnak majd, amint az egészségügyi hatóságoktól arra engedélyt kapnak.

Julia Farrugia Portelli idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter elmondta: ez a lépés is azt jelzi, hogy Máltán nem marad el a nyári szezon. A Máltai Idegenforgalmi Hivatal (MTA) elnöke, Dr. Gavin Gulia arról beszélt: “Az elmúlt két és fél hónapban a turizmus és vendéglátóipar szerte a világon példátlan kihívással szembesült. Most, hogy sok országban javul a helyzet, és végre meg tudjuk nyitni a határainkat, óvatos optimizmussal tekintünk a következő hetekre és hónapokra. Miközben megtesszük az összes szükséges biztonsági óvintézkedést, bizalommal lépünk tovább, ebbe a fontos, következő fázisba.”

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgatója, Johann Buttigieg kijelentette: „Az a kijelentés, hogy a máltai nemzetközi repülőtér – a szigetország elsődleges kapuja a világ felé – újból megnyílik, alapvető jelentőségű mindannyiunk számára az idegenforgalmi ágazatban, és lelkesedéssel üdvözöljük. Azok a nehézségek, amelyeket az elmúlt hetekben együtt sikerült leküzdenünk, az iparág rugalmasságát bizonyítják.”

Carlo Micallef, az MTA vezérigazgató-helyettese és marketing igazgatója elmondta: „A világjárvány csúcspontjában, amikor a nemzetközi utazás leállt, mi gondoskodtunk arról, hogy Málta továbbra is a figyelem középpontjában maradjon a potenciális utazók körében a legfőbb küldőpiacainkon. Ennek eszköze az „Álmodj Máltáról most … látogass el később” című kampányunk volt. A repülőtér megnyitásával most elkezdhetjük felhívni partnereink és ügyfeleink figyelmét arra, hogy az álmodozás időszaka véget ért, és eljött a valós látogatások ideje.”