A főváros újabb ikonikus helye lehet a Caza Pizzabar, az első olyan étterem Budapesten, ahol igazi, kaliforniai recept alapján készül a pizza. Ugyanakkor ez a recept a Caza esetében nemcsak az elkészítés módját jelenti: a Caza az USA nyugati partján uralkodó mentalitást is magával hozza, könnyedség, igényesség, környezettudatosság és odafigyelés a részletekre.
A magyar főváros gasztronómiai sokszínűségéhez nem fér kétség. Azonban eddig hiányzott az igazi, minőségi, kaliforniai jellegű pizza a kínálatból. A József Attila utcában megnyíló Caza Pizzabar küldetése az, hogy bemutassa és megszerettesse a magyarokkal ezt a pizzakészítési iskolát. Az itt készülő, négyszögletű pizzákon azonban nem csak a paprika lesz kaliforniai! Az egész étterem koncepcióját egyszerre hatja át a céltudatos, ugyanakkor mégis laza mentalitás, a „Californian Vibe”.
A „California” és „Pizza” szavak kombinálásával elnevezett Caza ötlete még a pandémia előtt fogant meg. Az alapító, Alex Hemingway – a nyáron a Magyar Érdemrend középkeresztjével kitüntetett George F. Hemingway fia – amerikai származású, de évtizedek óta Magyarországon élő üzletember a vendéglátóipart jelenleg övező viszontagságok ellenére vágott bele az étteremfejlesztésbe. „A családom több generációra visszamenőleg a vendéglátásban, szórakoztatóiparban tevékenykedett. Egy kaliforniai igazán tudja, hogy hullámhegyek és hullámvölgyek mindig is voltak, lesznek is, de meggyőződésem, hogy egy jó koncepció minden körülmények között sikeres lehet” – mondja.
A nyugati parti hullámokat idézi a látványkonyhát dekoráló hatalmas szörfdeszka is, mely rögtön megragadja a vendégek figyelmét, így terelve tekintetüket a kínálatra. A hagyományos, kerek, cikkszeletekben árult pizzák mellett háromféle speciális szögletes pizzát kínálnak, mintegy a Caza signature termékeiként. Ezeket nem csak formájuk különbözteti meg a többitől, hanem a hidegvizes eljárással, lassan kelesztett tészta is, melyben a liszt értékes összetevői jobban megmaradnak, egyszerre tud kívül ropogós és belül omlós lenni, így könnyebb és ízletesebb végeredményt adva sütés után. A mozzarellát rendhagyó módon még azelőtt felrakják a tésztára, hogy rákerülne a szósz, ráadásul így nem ég meg, jobban összeérik a szósszal és a tésztával sütés közben. A Caza saját pepperonival büszkélkedhet, és friss, san marzano paradicsomból készül a szósz is, amit választástól függően több rétegben, a diszkréten pikánstól a pokoli csípősig kérhetnek a vendégek. Természetesen gondoltak a vegán életmódúakra is az elsősorban növényi alapú sajttal és zöldségekkel díszített Milk fantázianevű pizzával, de a húsimádók is megtalálják a számításukat a Trip pizzában, melyet három réteg pepperoni kolbász fed. Budapesten először a Caza kínál Beyond márkájú műhússal pizzát, ezt a Napa névre hallgató négyszögletes signature pizzában próbálhatják ki a vendégek.