Keszeg és halászléfesztivál, Fröccsnapok plusz élmények a csillagos ég alatt – hétvégi programajánló

Filmnézés és showműsor a csillagos ég alatt a dégi Festetics-kastély parkjában, Hop On Hop Off városnéző hajóút a Dunán, fröccsnapok a kánikulában, Halászlé és Süllőfesztivál – hétvégi programajánló

 

Végre ismét szabadban nézhetik a filmvásznon a híres filmet, a nagy Gatsby-t, mesés parkban, széken ülve, vagy pokrócra heveredve nézhetik meg a mozirajongók Dégen, a Festetics-kastély parkjában.  A vetítés este fél kilenckor kezdődik, de előtte a kastélyban tematikus kiállításon megismerkedhetnek a család életével, valamint a szabadköművesség hazai történetével. Nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, mert ezt a két eseményt kombinált jegy vásárlásával tekinthetik meg az érdeklődők. További részletek itt olvashatók.

Ugyanitt másnapra is kínálnak programot, szombaton, 6-án a cirkusz világa várja a családokat, megmutatják, hogy a századfordulón milyen volt a cirkusz. Tüzet nyelnek majd, zsonglőrök, akrobatikus mutatványok, és erőember-mutatványok szórakoztatják a kicsiket és a nagyokat.

Éhen se marad senki, arról a Páskom 1802 Gasztroműhely gondoskodik, speciális Hot-Dég falatokat kínálnak, de a kávézóban a desszertek mellett itókák is kínálják magukat. Aki a zenét szereti, az Hangácsi Márton énekes-gitáros koncertjén szórakozhat, majd Dj. Jámbor műsora zárja az estét. Bővebb infó itt érhető el.

Hop On Hop Off városnéző hajóútat kínálnak a hazai és a külföldi turistáknak. Eddig talán kevesen tudták, hogy a Hop On Hop Off jegyekkel nemcsak a szárazföldön fedezhetjük fel a magyar fővárost, hanem a vízről is. A Petőfi tér 6. dokkból induló városnéző hajóval nappal és éjszaka is elképesztő dunai kilátást láthatunk.  Az e-XPLORER Budapest Carddal teljesen ingyen ülhetünk fel erre a városnéző hajóra.

Ha már a Duna, akkor kettő legyen az egyben: Buszos városnézés egy dunai hajókázással egybekötve. Érdemes kipróbálni a Riverride-ot, a különleges városnéző buszt, amely még úszni is tud! A Széchenyi térről induló vízibusszal körbejárható a belváros a szárazföldön, meg lehet nézni a Zsinagógát, az Operaházat és a Hősök terét, majd jöhet a csobbanás a folyóba! A 70 méteres rámpán keresztül a busz hajóvá alakul, ezután pedig kezdődhet a sétahajókázás a Duna fővárosi szakaszán.

Idén is lesznek Fröccsnapok!

A Fröccsnapokat 2024. július 5 – 6. -án rendezik meg, több pincészet is kivonul a legjobb termékével, hogy megállás nélkül töltse poharakba a hosszúlépést, a házmestert, a Krúdy-t és társait. A méltán híres, sőt immáron a Magyar Értéktárban is jegyzékbe vett kuriózum megérdemel egy ilyen nagyszabású ünnepet. Az országban több helyen várják a látogatókat.  Bővebben: https://www.fesztivalportal.hu/gasztrono iai-fesztivalok

Duna-part Feszt 2024. A bejövős fesztivál 

Mitől bejövős? Attól, hogy ide csak bulizni jössz be. Mert aludni otthon is tudsz, nem? Akkor gyere ki a zöldbe, ahol a parton a kedvenc zenekaraid és DJ-id szórakoztatnak hajnalig. Ne punnyadj, szedd össze magad, mert vár az év bulija! – Így csalogatja a vendégeket Ráckevérea Kis-Dunamente TDM

(https://www.kisdunamente.hu/programok/duna-part-feszt-2024-a-bejovos-fesztival/135614/)

Július 3-7. között Halászlé és Süllőfesztivált rendeznek Balatonföldváron.,Helyszín a Kvassay sétány. Halászlé és Süllőfesztiválon nem csak a balatoni halak közül a legkedveltebb, a süllő kóstolható, hiszen lesz szegedi halászlé, hekk, és még számos halas étel.

A lángos a part mellett kihagyhatatlan. A hagyományos mellett, lesz glutén- és tejmentes, vegán is, így senki nem maradhat éhen.

A különböző kulináris élvezetek mellett, természetesen italkínálatról is gondoskodnak, különböző borokkal, pálinkákkal és sörkülönlegességekkel is készülnek. Kézműves- és piactérrel is várják a látogatókat. A gyerekekről sem feledkeznek meg. Ugrálósarokkal, kürtőskaláccsal, fánkkal, hamburgerrel és buborékgofrival várják a lurkókat.

Keszegfesztivál Gyenesdiáson

Július 6-7-én rendezik meg Gyenesdiás hagyományos nyári programját, a Keszegfesztivált. Helyszín a Gyenesdiási Piac és Rendezvénytér. A kétnapos rendezvény szombat délelőtt keszegsütéssel indul, majd szórakoztató műsorokkal, halászléfőző versennyel és mesterség bemutatóval folytatódik, de lesz játszóház és vásár is, este pedig koncerttel, bulizenével zárul késő estébe nyúlóan. (https://csodalatosbalaton.hu/programok/gasztro-programok/halaszle-es-sullofesztival-2024-balatonfoldvar/)

Címlapfotó: gyenesdias.info.hu