Két Michelin csillagos sztárséf turnézik Máltán

Az ION The Harbour étterem bejelentette, hogy Alex Dilling, a két Michelin csillagos szakács, 2021. június 18-tól kezdi meg a 100 napos vendégszereplését az ION – The Harbourban. Alex, a The Greenhouse, Mayfair legutóbbi executive séfje és sokak véleménye szerint az Egyesült Királyság következő vezető séfje új kulináris készségeket hoz Máltára és az ION -The Harbour-ba.

A világszínvonalú dizájnnal és a Grand Harbour-re panorámás kilátássál büszkélkedő ION – The Harbour páratlan gasztronómiai élményt kínál. Az éttermet nemrégiben Michelin-csillaggal tüntették ki, 2020. novemberi nyitását követően kevesebb mint hat hónappal.
Az ION – The Harbour béli rezidenciája alatt Alex a legtöbbet hozza ki azokból a helyi, szezonális és kézműves alapanyagokból, amelyek az év ezen időszakára jellemzőek és tele vannak mediterrán ízvilággal. Bemutat néhány híres, egyedi ételt, mint például a Hunter Chicken-t és az Andignac Foie Gras with Black Truffle-t, és néhány ételt helyi ízvilággal bolondít meg a Máltán már felfedezett termékek felhasználásával, amiket korábbi ittléte során megismert helyi termelőktől, kézművesektől és helyi halászoktól szerez be.

“Óriási inspirációt jelent számomra a halászokkal való találkozás és látni az izgatottságukat a kínálatukkal kapcsolatban” – magyarázza Alex Dilling. “Nagyon nehéz év után nagyon örülök, hogy egy teljesen új környezetben, és ami még fontosabb, egy új terroir-ban léphetek vissza a konyhába.”

Csak a legfinomabb alapanyagokat használva Alex konyhája pontos, ötletes és megtévesztően egyszerű. Ez alatt a 100 nap alatt az ION – The Harbour estjein két különböző hosszúságú menüt mutatnak be, mindkettőnél nagy hangsúlyt fektetnek a tenger gyümölcseire. Az étlapon lesz néhány étel, amelyek felcserélhetők, így Alex napról napra alkalmazkodhat a rendelkezésre álló alapanyagokhoz. Az ebéd kínálata rugalmasabb lesz, maximálisan kihasználva ugyanazon hihetetlen termékeket.

A hagyományos francia gasztronómián nevelkedett Alex fine dining iránti szeretetének köszönheti az Alain Ducasse-nál töltött korai éveit. Alex Londonban kezdte karrierjét, majd New Yorkba költözött, hogy Alain Ducasse-nál dolgozzon Didier Elena és Tony Esnault irányításával a New York-i Adour-ban. Ezután csatlakozott a manhattani Caviar Russe-hoz, ahol megszerezte első Michelin-csillagukat. Visszatelepült Londonba, és a The Connaught Hotel vezető séfjeként dolgozott, ahol segített fenntartani annak két Michelin-csillagát. Alex ezt követően megragadta az alkalmat, hogy a londoni The Greenhouse vezető séfje legyen, megtartva ott is a két Michelin-csillagot. 2021. június 18-tól pedig csatlakozik az ION – The Harbour-hoz, ahol 100 napig vendégszerepel.

Az étterem, az új luxusszálloda, az Iniala Harbour House and Residences tetőterén található, Valletta legexkluzívabb szomszédságában. Az ION – The Harbour épületéből a Földközi-tengerre, a Grand Harbour-ra és a történelmi Három városra egyaránt páratlan kilátás nyílik. A szálloda 22 egyedi tervezésű szobát és lakosztályt, kiemelkedő szolgáltatásokat és egy elkötelezett csapat intuitív kiszolgálását kínálja, amelyek mindig kéznél vannak annak érdekében, hogy a kívánságokat és elvárásokat messze meghaladja. Iniala elkötelezett amellett, hogy emberbarát hozzáállással mindig visszaadjon a közösségnek.