Kirándul a család: elindultak a Kajla körök!

Újabb állomásához érkezett a Kajla program: július 22-től elérhetők a Kajla körök! A kampány középpontjában olyan tematikus tanösvények, körtúrák, családbarát kirándulóhelyek állnak, amelyek a kisgyermekes családok részére is könnyen bejárhatók. A program azon túl, hogy népszerűsíti a környezettudatos természetjárást, a belföldi turizmus élénkítését is szolgálja.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által 2019 nyarán útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló nyári kampány célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjával beutazza Magyarországot, minél több élményt gyűjtsön. A gyermekek Kajlát követve felfedezhetik fel Magyarország csodáit.

A kampány az idei évben számos újdonsággal, játékkal bővült. A legújabb elemként elindult Kajla körök központjában a családbarát kirándulóhelyek, tanösvények állnak, amelyek a túra élménye mellett a gyermekek számára egyéb érdekességeket is nyújtanak, mint például az erdei játszótér, az erdei vasút, vagy a vadaspark. A kampány 20 körrel indul el, ezek később folyamatosan bővülnek. A tanösvényeken a pecsétek mellett a gyerekek Kajla karikákat is gyűjthetnek – 3 ezüstöt egy arany karikára válthatnak majd. A Kajla körökről bővebben a kajla.hu weboldalon és a túraútvonalak helyszínein található kiadványokban olvashatnak az érdeklődők, amelyek majd a Tourinform irodákban is elérhetőek lesznek. A gyerekek mindemellett a Hol vagy, Kajla mobilalkalmazásban is megismerkedhetnek az új játékkal.

A turizmus újraindult, az ágazat életben maradt, de sikerre vinni csak együtt lesznek képesek a szereplők. Ehhez van szükség olyan kezdeményezésekre, mint a Kajla program, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások utazásaik során játékos formában még jobban megismerjék hazánk történelmi, természeti, kulturális értékeit és csodáit, és szüleikkel együtt minél gyakrabban keljenek útra – mondta a Kajla köröket bemutató sajtótájékoztatón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A program keretében 2020. július 1. és augusztus 31. között a gyerekek tavalyi Kajla útlevelükkel idén is díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi járatain, a BAHART és MAHART egyes útvonalain. Idén is több helyen kaphatnak a gyerekek Kajla képeslapot, amit a Posta 2020. augusztus 30-ig díjmentesen kézbesít. Júniusban, a tanév végével indult el a Kajla makett kampány, amely augusztus 20-ig tart. A játék során a gyerekek Magyarország 20 nevezetességét építhetik fel. A makettekről készült képeket pedig beküldhetik az iskolások.

Idén is számos, összesen 262 állomáson gyűjthetik a gyerekek a pecséteket és országszerte közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket. Plusz érdekesség, hogy hamarosan hazai éttermekben is találkozhatunk Kajlával, ahol a várakozást érdekes Kajla kvízek teszik majd élvezetesebbé a kisebbeknek, interaktív tányéralátét formájában.

Jelenleg csaknem félmillió útlevél van forgalomban, és 50 000 Kajla kör kiadvány érhető el országszerte. Szintén a kampány népszerűségét mutatja, hogy a MÁV járatait idén már több mint 10 000, a MAHART és a BAHART hajóit pedig összesen csaknem 1000 gyerek vette igénybe Kajla kedvezménnyel az idén.